Rytų Ukrainoje per susirėmimus žuvo vyriausybės pajėgų karys

Vienas Ukrainos vyriausybės pajėgų karys žuvo per naujausias prorusiškų separatistų atakas šalies rytuose, ketvirtadienį pranešė kariškiai.

Vienas Ukrainos vyriausybės pajėgų karys žuvo per naujausias prorusiškų separatistų atakas šalies rytuose.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Vienas Ukrainos vyriausybės pajėgų karys žuvo per naujausias prorusiškų separatistų atakas šalies rytuose.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 19, 2021, 2:52 PM, atnaujinta Aug 19, 2021, 2:54 PM

Separatistinis konfliktas Luhansko ir Donecko srityse tęsiasi nuo 2014 metų, kai Rusija aneksavo Krymo pusiasalį..

Vyriausybės pajėgų pozicijos trečiadienį ir ketvirtadienį buvo apšaudytos iš minosvaidžių, raketinių granatsvaidžių ir šaulių ginklų, sakoma Ukrainos kariuomenės „Facebook“ pranešime.

„Dėl priešo ugnies vienas karys patyrė mirtiną šautinę žaizdą“, – nurodė kariškiai.

Jis buvo jau antras vyriausybės pajėgų karys, žuvęs šią savaitę.

Pranešime priduriama, kad ukrainiečių pajėgos atsakė ugnimi. Be to, separatistai kaltinami reguliariai pažeidinėjantys pernai sudarytą paliaubų susitarimą.

Šių metų pradžioje smurtui suintensyvėjus, Rusija balandį netoli sienos su Ukraina sutelkė 100 tūkst. karių, todėl buvo nuogąstaujama, kad užsitęsęs konfliktas gali smarkiai eskaluotis.

Neilgai trukus Rusija paskelbė pajėgas atitraukianti, bet Ukraina ir jos sąjungininkės Jungtinės Valstijos teigė, kad atitraukimas buvo riboto masto.

Konfliktas Rytų Ukrainoje iš viso nusinešė daugiau kaip 13 tūkst. žmonių gyvybių. Nuo šių metų pradžios žuvo jau mažiausiai 45 vyriausybės pajėgų nariai, nors per visus praeitus metus aukų buvo 50.

Separatistai savo ruožtu teigia, kad šiemet žuvo daugiau kaip 30 jų kovotojų.

Ukraina ir jos sąjungininkės Vakaruose kaltina Rusiją siunčiant karių ir ginklų į pagalbą separatistams, nors Maskva tai neigia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.