Pentagonas: Kabule ketvirtadienį įvyko tik vieno mirtininko sprogdinimas Evakuacijos iš Afganistano tebelaukia 5 400 žmonių

Tik vienas mirtininkas išvakarėse įvykdė kruviną išpuolį prie Kabulo oro uosto, penktadienį pareiškė Pentagonas, pataisydamas savo ankstesnį vertinimą, kad buvo du sprogdintojai ir du atskiri sprogimai.

Oro uostą Kabule supurtė galingas sprogimas.<br>Zumapress/Scanpix nuotr.
Oro uostą Kabule supurtė galingas sprogimas.<br>Zumapress/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 27, 2021, 6:11 PM, atnaujinta Aug 27, 2021, 6:46 PM

„Nemanome, kad „Baron“ viešbutyje ar šalia jo įvyko antras sprogimas, [manome], kad tai buvo vienas mirtininkas“, – sakė generolas Hankas Tayloras.

Pentagonas penktadienį pranešė, kad Kabulo oro uoste evakuacijos iš Afganistano tebelaukia 5 400 žmonių, praėjus dienai po kruvinos atakos oro uosto prieigose.

Generolas H.Tayloras nurodė, kad per 24 valandas iki 3 val. ryto Vašingtono laiku JAV ir koalicijos narės įvykdė 89 skrydžius, kuriais buvo išskraidinta dar 12 500 žmonių.

Iki rugpjūčio 31 dienos evakuaciją planuojančios užbaigti Jungtinės Valstijos galės gabenti žmones iš Afganistano „iki paskutinės akimirkos“, žurnalistams sakė H. Tayloras.

Tuo tarpu Jungtinių Tautų Saugumo Taryba penktadienį paragino tarptautinę bendriją patraukti atsakomybėn asmenis, susijusius su sprogdinimais prie Kabulo oro uosto.

„Saugumo Tarybos narės pabrėžė, kad reikia patraukti šių smerktinų teroro aktų kaltininkus, organizatorius, finansuotojus ir rėmėjus atsakomybėn“, – bendrame pareiškime sakė 15 narių Taryba.

„Jos paragino visas valstybes, laikantis savo įsipareigojimų pagal tarptautinę teisę ir atitinkamų Saugumo Tarybos rezoliucijų, aktyviai bendradarbiauti su visomis atitinkamomis institucijomis šiuo klausimu“, – priduriama jame.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: oro balionui atsitrenkus į žemę, iš krepšio ėmė kristi žmonės