Donbase per separatistų ataką žuvo Ukrainos karys, dar du nukentėjo

Ukrainos ginkluotosios pajėgos antradienį pranešė, kad vienas jų narys žuvo, o dar du buvo sužeisti per ataką separatistinio konflikto apimtuose šalies rytuose, kur vis dažnėja susirėmimų.

Per pastarąją savaitę karo draskomame regione žuvo iš viso septyni ukrainiečių kariai.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Per pastarąją savaitę karo draskomame regione žuvo iš viso septyni ukrainiečių kariai.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-08-31 15:04, atnaujinta 2021-08-31 15:06

Per pastarąją savaitę karo draskomame regione žuvo iš viso septyni ukrainiečių kariai.

Separatistinis konfliktas Luhansko ir Donecko srityse tęsiasi nuo 2014 metų, kai Rusija aneksavo Krymo pusiasalį ir pradėjo remti prorusiškus kovotojus.

Ukrainos kariuomenė savo pareiškime nurodė, kad jos pajėgas per pastarąją parą 11 kartų iš minosvaidžių, granatsvaidžių ir kulkosvaidžių atakavo sukilėliai.

„Nuo priešo ugnies žuvo vienas Jungtinių pajėgų karys, o dar vienas buvo sužeistas“, – rašoma pareiškime.

Ten pat nurodoma, kad kitas kariškis nukentėjo detonavus sprogstamajam užtaisui.

Ukraina kaltina separatistus beveik kasdien apšaudant jos pozicijas iš minosvaidžių ir kitų stambaus kalibro ginklų pažeidžiant pernai paskelbtų paliaubų sąlygas.

Šeštadienį Kijevas pareiškė, kad sukilėliai iš minosvaidžių ir artilerijos pabūklų apšaudė Avdijivkos miestą, esantį netoli separatistų faktinės sostinės Donecko. Per tą ataką buvo sužeisti aštuoni Ukrainos kariai.

Konfliktas Rytų Ukrainoje iš viso nusinešė daugiau kaip 13 tūkst. žmonių gyvybių. Nuo šių metų pradžios žuvo jau mažiausiai 50 vyriausybės pajėgų narių – tiek pat, kiek per visus praėjusius metus.

Žinia apie naujausią auką paskelbta Ukrainos prezidentui Volodymyrui Zelenskiui atvykus į Vašingtoną, kur jis ruošiasi trečiadienį vyksiančioms deryboms su JAV prezidentu Joe Bidenu.

Ukraina ir jos sąjungininkės Vakaruose kaltina Rusiją siunčiant karių ir ginklų į pagalbą separatistams, nors Maskva tai neigia.

Rusija balandį netoli sienos su Ukraina buvo sutelkusi 100 tūkst. karių, todėl buvo nuogąstaujama, kad užsitęsęs konfliktas gali smarkiai eskaluotis.

Neilgai trukus Maskva paskelbė pajėgas atitraukianti, bet Kijevas ir jį remiantis Vašingtonas teigė, kad atitraukimas buvo riboto masto.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.