Talibanas grasina Pandžšyro gyventojams karu, jei šie nepasiduos

Talibano vadovybės narys Amiras Khanas Mottaki trečiadienį pareiškė, kad derybos su šio islamistų judėjimo nekontroliuojamo Afganistano Pandžšyro slėnio lyderiais nedavė vaisių, todėl kovotojai ketina užimti šią teritoriją jėga.

Pandžšyro gynėjams ne tik pavyko atremti talibų puolimą iš Gulbaharo miesto, bet ir kontrpuolimo metu nuo islamistų išvaduoti kelias gyvenvietes.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Pandžšyro gynėjams ne tik pavyko atremti talibų puolimą iš Gulbaharo miesto, bet ir kontrpuolimo metu nuo islamistų išvaduoti kelias gyvenvietes.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 1, 2021, 5:25 PM, atnaujinta Sep 1, 2021, 5:27 PM

„Deryboms nedavus rezultato, modžahedai apsupo Pandžšyrą iš keturių pusių. Tiems, kas priešinasi, turite pasakyti: gana kariauti. Jiems nepavyko to padaryti su NATO pagalba nei Kabule, nei kitur. Kaip jie gali priešintis būdami mažoje teritorijoje?“ – kreipdamasis į vietos gyventojus garso pranešimu pabrėžė Talibano atstovas.

„Jau paskyrėme Pandžšyro gubernatorių, kitus atsakingus asmenis iš jūsų žmonių tarpo. Kas gi bloga, kad šiandien jūsų valdytojas bus mūsų paskirtas alimas [dvasininkas]. Turėtumėte apie tai pagalvoti, prisijungti prie Islamiškojo Emyrato ir užkirsti kelią karui“, – pridūrė A. Kh. Mottaki.

„Galite paklausti Kabulo, Parvano, Kapisos, Herato ir Mazari Šarifo gyventojų, kurie dabar taikiai gyvena valdant Emyratui. Tai pirmas kartas Afganistano istorijoje, kai viena pusė perima valdžią, bet skelbia visuotinę amnestiją“, – pažymėjo griežtosios linijos islamistų judėjimo atstovas.

Tuo metu su Talibanu kovojančiam Nacionaliniam pasipriešinimo frontui artimas šaltinis naujienų agentūrai „Interfax“ pranešė, kad trečiadienį Pandžšyro gynėjams ne tik pavyko atremti talibų puolimą iš Gulbaharo miesto Parvano provincijoje, bet ir kontrpuolimo metu nuo islamistų išvaduoti Džamalagos, De Baba Ali ir Kohbando gyvenvietes.

Anksčiau Fronto atstovai pareiškė, kad talibai, mėgindami patekti į Pandžšyrą per Chavako perėją, patyrė nuostolių.

„Praėjusią naktį Talibanas per susirėmimą neteko 350 žmonių, daugiau kaip 40 buvo paimti į nelaisvę. Fronto kovotojai kaip trofėjų gavo daug naujų JAV transporto priemonių, ginklų ir šaudmenų“, – pranešė šaltinis, remdamasis Chavako padalinio vadu Munibu Amiri.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.