Rusija laikosi savo: mokymuose „Zapad 2021“ nebuvo konkretaus priešininko

Rusijos ir Baltarusijos strateginiuose mokymuose „Zapad 2021“, kurie sukėlė nerimą kai kurioms Europos šalims, įskaitant Lietuvą, nebuvo numatyta konkretaus priešininko, pareiškė Rusijos gynybos ministerijos atstovas.

Rusijos gynybos ministerija skelbė, kad dalyvauti mokymuose Baltarusijoje buvo atsiųsta apie 2,5 tūkst. Rusijos karių..<br>Cover images/Scanpix nuotr.
Rusijos gynybos ministerija skelbė, kad dalyvauti mokymuose Baltarusijoje buvo atsiųsta apie 2,5 tūkst. Rusijos karių..<br>Cover images/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-09-19 14:50

„Noriu pasakyti, kad nebuvo numatyta jokio konkretaus priešininko. Mokymai sumanyti remiantis situacija, susijusia su konflikto tarp dviejų priešiškų koalicijų, dar kartą sakau, sąlyginių valstybių, paaštrėjimu“, – interviu televizijos kanalui „Zvezda“ pareiškė gynybos ministro pavaduotojas Aleksandras Fominas.

„Visi mūsų renginiai, įskaitant mokymus, juo labiau tarptautinius mokymus, ir yra skirti toliau stiprinti mūsų santykius, tarp mūsų valstybių, karinėje ir karinės technikos srityse“, – pareiškė jis.

Mokymuose „Zapad 2021“, kurie rugsėjo 10–15 dienomis vyko Rusijos ir Baltarusijos teritorijoje, dalyvavo apie 200 tūkst. karių, apie 80 lėktuvų ir sraigtasparnių, iki 760 karinės technikos vienetų, įskaitant 290 tankų.

Rusijos gynybos ministerija skelbė, kad dalyvauti mokymuose Baltarusijoje buvo atsiųsta apie 2,5 tūkst. Rusijos karių.

Prieš mokymus Rusijos gynybos ministerijos Vyriausiosios tarptautinio karinio bendradarbiavimo valdybos viršininko pirmasis pavaduotojas Jevgenijus Iljinas pranešė, kad priešininko vaidmuo mokymuose tenka sąlyginei valstybei „Poliarinė respublika“, kuri puola sąlyginę „Centrinę Federaciją“.

Lenkijos leidinys „Dziennik Gazeta Prawna“, remdamasis neįvardintais šaltiniais, rugsėjo pradžioje pranešė, jog karinių pratybų metu Baltarusijos kariai gali „kelis kilometrus įžengti į Lietuvos teritoriją“. Leidinys nurodė, kad NATO rengiasi scenarijui, kuriuo „rimtai pažeidžiamas Lietuvos suverenitetas“.

Publikacijoje buvo rašoma ir apie tai, kad panašios provokacijos galimos ir prie Lenkijos bei Baltarusijos pasienio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.