Jemene per kautynes dėl Maribo žuvo beveik 70 žmonių

Jemene per suintensyvėjusius susirėmimus dėl strategiškai svarbaus Maribo miesto žuvo 67 husių sukilėliai ir provyriausybinių pajėgų kariai, pirmadienį pranešė kariniai šaltiniai ir medikai.

 Jemene per suintensyvėjusius susirėmimus dėl strategiškai svarbaus Maribo miesto žuvo 67 husių sukilėliai ir provyriausybinių pajėgų kariai.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Jemene per suintensyvėjusius susirėmimus dėl strategiškai svarbaus Maribo miesto žuvo 67 husių sukilėliai ir provyriausybinių pajėgų kariai.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 27, 2021, 3:44 PM

Irano palaikomiems husių sukilėliams vis intensyviau puolant paskutinę vyriausybės tvirtovę šalies šiaurėje, Saudo Arabijos vadovaujama koalicija jų pozicijas atakuoja iš oro.

Per šį mėnesį, kai husių sukilėliai vėl sustiprino pastangas užimti naftos turtingos Maribo provincijos pagrindinį miestą, žuvo šimtai kovotojų.

„Per susirėmimus ir antskrydžius Maribo ir Šabvos provincijose per pastarąją parą žuvo 58 husių sukilėliai ir devyni provyriausybinių pajėgų kariai“, – naujienų agentūrai AFP sakė šaltiniai kariuomenėje.

Informaciją apie aukų skaičių patvirtino medikai.

Sukilėliai paprastai neskelbia informacijos, kiek kovotojų žuvo.

Pasak kariuomenės šaltinių, Saudo Arabijos vadovaujama koalicija per pastarąją parą surengė daugiau kaip 20 antskrydžių.

„Buvo atakuotos husių mašinos, susitikimo vietos ir pozicijos Šabvoje bei Maribe“, – nurodė jie.

Pastangas užimti Maribą husiai suintensyvino vasarį, vildamiesi perimti regione esančių naftos išteklių kontrolę ir užsitikrinti geresnes pozicijas taikos derybose.

Maribas, esantis už maždaug 120 km į rytus nuo sukilėlių kontroliuojamos šalies sostinės Sanos, yra kryžkelėje tarp pietinių ir šiaurinių regionų ir labai svarbus siekiant kontroliuoti Jemeno šiaurę.

Nuo 2014 metų, kai husiams užėmus Saną prasidėjo karas, jau žuvo dešimtys tūkstančių žmonių, o milijonai buvo priversti palikti savo namus.

Jemene iš 30 mln. gyventojų maždaug 80 proc. yra priklausomi nuo pagalbos. Jungtinės tautos padėtį šalyje vadina didžiausia pasaulyje humanitarine krize.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.