Sudane prasidėjo dar vienos masinės perversmo priešininkų demonstracijos, žuvo du žmonės

Šimtai protestuotojų Sudane vėl išėjo į gatves, protestuodami prieš šią savaitę įvykusį karinį perversmą, sužlugdžiusį šalies perėjimą prie civilinio valdymo.

Sudane prasidėjo didelės perversmo priešininkų demonstracijos.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Sudane prasidėjo didelės perversmo priešininkų demonstracijos.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-10-30 16:08, atnaujinta 2021-10-30 17:11

„Žygį pradėjome Fetihato rajone, esančiame sostinės mieste dvynyje Umdurmane“, – sakė protesto liudininkas, nenorėjęs prisistatyti, baimindamasis represijų.

Demonstracijos vyksta ir pačiame Chartume. Čia skanduojama „Ne, ne kariniam valdymui“ ir „Mes esame laisvi revoliucionieriai ir toliau eisime keliu į demokratiją“.

Protesto akcijas organizuoja už demokratiją pasisakantys aktyvistai.

Kaip vėliau pranešė šalies medikai, Sudano saugumo pajėgos per protestus prieš šios savaitės karinį perversmą nužudė du žmones.

„Pučistinė karinė taryba Umdurmane nužudė du demonstrantus“, – socialiniame tinkle „Twitter“ nurodė nepriklausomas Sudano gydytojų centrinis komitetas.

Jis pridūrė, kad vienam protestuotojui buvo šauta į galvą, o kitam į pilvą.

Sudane politiniai neramumai ir kova dėl valdžios tęsiasi nuo 2019 metų balandžio, kai buvo nušalintas prezidentas Omaras al Bashiras.

Nuo 2019 metų rugpjūčio šaliai vadovauja civilių ir kariškių administracija, kuriai pavesta parengti šalį perėjimui prie visiško civilių valdymo. Sudano valdančiosios tarybos pirmininkas – generolas Abdel Fattahas al Burhanas, kuris de facto ir valdo šalį.

Jis pirmadienį įsakė sulaikyti šalies premjerą Abdallą Hamdoką, jo ministrus ir civilius narius Sudano valdančiojoje taryboje, paleido vyriausybę ir paskelbė nepaprastąją padėtį.

Šeštadienį protestuotojai rytinėje Chartumo dalyje padegė automobilių padangų ir laikė plakatus, kuriuose buvo rašoma, kad „neįmanoma grįžti atgal“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.