„The Washington Post“: Rusijos kariuomenės judėjimas prie sienos su Ukraina – „ne pratybos“

Rusija vėl telkia kariuomenę prie sienos su Ukraina. Šie judėjimai sukėlė susirūpinimą JAV ir Europos pareigūnams.

Rusija vėl telkia kariuomenę prie sienos su Ukraina. Šie judėjimai sukėlė susirūpinimą kai kuriems JAV ir Europos pareigūnams.<br>TASS/Scanpix nuotr.
Rusija vėl telkia kariuomenę prie sienos su Ukraina. Šie judėjimai sukėlė susirūpinimą kai kuriems JAV ir Europos pareigūnams.<br>TASS/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-11-01 15:54

„Tai ne pratybos“, – įsitikinęs CNA Rusijos studijų direktorius Michaelas Kofmanas.

Dienraštis „The Washington Post“, remdamasis pokalbiais su JAV ir Europos pareigūnais, atskleidė, kad Rusijos kariuomenės judėjimas suaktyvėjo prie sienos su Ukraina. Rusijos kariniai veiksmai sukėlė tokias pat baimes kaip ir balandžio mėnesį, kai prie Ukrainos sienos įvyko didžiausias per pastaruosius metus karinių pajėgų sutelkimas.

Spalį Vladimiras Putinas pareiškė, kad Ukrainos formali narystė NATO gali niekada neįsigalioti, tačiau karinė ekspansija šioje teritorijoje jau vyksta, o tai kelia grėsmę Rusijos Federacijai. Prezidentas perspėjo, kad bet kokia NATO karinės infrastruktūros plėtra Ukrainos teritorijoje yra „raudona linija“.

Pastarosiomis dienomis socialiniuose tinkluose pasirodė vaizdo įrašai, kuriuose matyti Rusijos kariniai traukiniai ir vilkstinės, gabenančios didelius kiekius karinės technikos, įskaitant tankus ir raketas, pietinėje ir vakarinėje Rusijoje.

„Rusijos tonas ir pranešimai apie Ukrainą kardinaliai pasikeitė“

CNA Rusijos studijų direktorius M.Kofmanas, remdamasis palydovinėmis nuotraukomis, apskaičiavo, kad 41-osios Rusijos karinės armijos pajėgos po pratybų į Sibirą negrįžo ir prisijungė prie kitų dalinių netoli sienos su Ukraina.

1-oji gvardijos tankų armija taip pat priartėjo prie Ukrainos sienos.

M.Kofmano teigimu, padidėjęs Rusijos karių aktyvumas nėra pratybos. Kaip pabrėžia ekspertas, dabartiniai kariuomenės judėjimai verti ypatingo dėmesio, nes Rusija labiau nori imtis veiksmų Ukrainoje.

„Rusiškas tonas ir pranešimai apie Ukrainą smarkiai pasikeitė“, – pabrėžia jis.

Parengta pagal „The Washington Post“ ir „Gazeta“ inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.