Atsakomybę už išpuolį Kabulo ligoninėje prisiėmė „Islamo valstybė“

Afganistane veikianti džihadistų grupuotė „Chorasano islamo valstybė“ (IS-K) prisiėmė atsakomybę už antradienį įvykdytą išpuolį Kabulo karinėje ligoninėje, per kurį žuvo mažiausiai 19 žmonių ir dar 50 buvo sužeista.

Afganistane veikianti džihadistų grupuotė „Chorasano islamo valstybė“ (IS-K) prisiėmė atsakomybę už antradienį įvykdytą išpuolį Kabulo karinėje ligoninėje.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Afganistane veikianti džihadistų grupuotė „Chorasano islamo valstybė“ (IS-K) prisiėmė atsakomybę už antradienį įvykdytą išpuolį Kabulo karinėje ligoninėje.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-11-03 07:58

Savo pranešime, išplatintame susirašinėjimo platformos „Telegram“ kanalais, su Talibanu besivaržanti grupuotė nurodė, kad „penki „Islamo valstybės“ kovotojai vienu metu įvykdė koordinuotas atakas“ dideliame ligoninės komplekse.

IS-K pažymėjo, kad vienas iš džihadistų detonavo mirtininko diržą prie ligoninės vartų, o kiti kovotojai įsiveržė į kompleksą ir paleido ugnį.

Tuo metu Talibanas, rugpjūtį užgrobęs valdžią Afganistane, trečiadienį informavo, kad tarp šio išpuolio aukų yra aukšto rango talibų kovotojų vadas Hamdullah Mokhlisas.

H. Mokhlisas buvo su Talibanu glaudžius ryšius palaikančios radikalios Haqqani grupuotės narys ir talibų specialiųjų pajėgų, žinomų kaip Badro korpusas, vienas iš vadų. Jis yra iki šiol aukščiausio rango islamistų pareigūnas, nužudytas nuo rugpjūčio vidurio, kai Talibanas užėmė sostinę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.