Izraelio oro pajėgos smogė kariniams taikiniams Sirijoje

Izraelio oro pajėgos praėjusią naktį smogė Sirijos vyriausybės ir ją remiančių proiranietiškų kovotojų pozicijoms Damasko apylinkėse, trečiadienį pranešė padėtį karo draskomoje šalyje stebinti nevyriausybinė organizacija.

Sirijos valstybinė naujienų agentūra SANA patvirtino informaciją apie šiuos antskrydžius.<br>AP/Scanpix nuotr.
Sirijos valstybinė naujienų agentūra SANA patvirtino informaciją apie šiuos antskrydžius.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 3, 2021, 12:15 PM

Sirijos valstybinė naujienų agentūra SANA patvirtino informaciją apie šiuos antskrydžius ir nurodė, kad per juos buvo padaryta tik materialinės žalos.

„Priešiška valstybė Izraelis įvykdė agresijos aktą iš oro, paleisdamas virtinę raketų“, – sakė sirų karinis šaltinis, kurį citavo SANA.

Agentūra nurodė, kad buvo smogta taikiniams Zakijoje.

Jungtinėje Karalystėje įsikūrusios nevyriausybinės organizacijos „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR) duomenimis, antskrydžių taikiniais buvo Damasko kariuomenės pozicijos ir ginklų sandėliai, priklausantys Irano remiamoms sukarintoms grupuotėms.

Praėjusią savaitę per panašias atakas žuvo mažiausiai penki sukarintų pajėgų nariai, informavo SOHR.

Nuo 2011-ųjų, kai prasidėjo Sirijos pilietinis karas, Izraelis reguliariai vykdo reidus šioje šalyje, dažniausiai taikydamasis į vyriausybės pozicijas, taip pat į Damasko režimą palaikančius Irano bei Libano šiitų sukarinto judėjimo „Hezbollah“ kovotojus.

Izraelis retai patvirtina smūgius Sirijoje, bet yra nekart sakęs, kad neleis tos šalies teritorijoje įsitvirtinti jo nesutaikomam priešininkui Iranui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.