A. Lukašenka: Baltarusija nori dislokuoti savo teritorijoje rusiškų raketų „Iskander“

Baltarusijos prezidentas Aliaksandras Lukašenka šeštadienį pareiškė, kad Minskas norėtų iš Rusijos gauti kelis balistinių raketų kompleksus „Iskander“, kuriuos dislokuotų „vakarine ir pietine kryptimi“.

Minskas norėtų iš Rusijos gauti kelis balistinių raketų kompleksus „Iskander“, kuriuos dislokuotų „vakarine ir pietine kryptimi“.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Minskas norėtų iš Rusijos gauti kelis balistinių raketų kompleksus „Iskander“, kuriuos dislokuotų „vakarine ir pietine kryptimi“.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 13, 2021, 5:00 PM

„Man reikalingi keli divizionai vakare ir pietine kryptimi. Tegul stovi. Jie turi 500 km [nuotolį], o mūsų „Palanez“ – iki 300 kilometrų. Dabar kvaršinu jūsų prezidentą [Vladimirą Putiną]. Man reikia tų 500 km raketų paleidimo įrenginių“, – interviu rusų žurnalui „Nacionalnaja oborona“ sakė A. Lukašenka.

Jis priminė, kad per rugsėjį vykusias bendras Minsko ir Maskvos pratybas „Zapad 2021“ buvo paleista raketų.

„Matome, kur ir raketa reikia smogti, panaudojant ir „Točka“, ir „Buk MB“, – pažymėjo prezidentas.

Baltarusijos kariuomenę jis apibūdino kaip „gerą“, „parengtą“ ir „neblogai ginkluotą“. A. Lukašenka taip pat spėliojo, kaip jo šalies teritorijoje galėtų būti vykdomi kariniai veiksmai.

„Turime pelkėtą ir miškingą kraštą. Jei prieš mus bus vykdoma sausumos operacija, turime mokėti kariauti sausumoje“, – sakė A. Lukašenka.

„Jie gali smogti mums raketomis, bet niekada nevykdys antžeminės operacijos Baltarusijoje – esame tam pasirengę“, – pridūrė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.