Talibanas surengė operaciją prieš „Islamo valstybę“ pietų Afganistane

Talibanas pirmadienį pranešė, kad per jo pajėgų operaciją prieš džihadistų grupuotės „Islamo valstybė“ (IV) slaptavietes pietinėje Afganistano dalyje, kur pastaruoju metu padaugėjo kruvinų išpuolių, žuvo mažiausiai keturi kovotojai ir du civiliai gyventojai.

Talibanas surengė operaciją prieš „Islamo valstybę“ pietų Afganistane.  <br>AFP/Scanpix nuotr.
Talibanas surengė operaciją prieš „Islamo valstybę“ pietų Afganistane.  <br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 15, 2021, 5:51 PM

Operacija prieš šio džihadistų judėjimo vietos padalinį – „Chorasano islamo valstybė“ (IV-K) – prasidėjo apie vidurnaktį mažiausiai keturiuose Kandaharo provincijos rajonuose ir tęsėsi iki pirmadienio ryto, naujienų agentūrai AFP pranešė Talibano paskirtas provincijos policijos viršininkas Abdul Ghafaras Mohammadis.

„Kol kas keturi „Deash“ (IV) kovotojai buvo nukauti ir dešimt jų buvo suimta ... vienas jų susisprogdino vieno namo viduje“, – sakė jis.

Vienas Talibano pareigūnas vėliau socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbė, kad per operaciją žuvo trys IV kovotojai ir du civiliai gyventojai.

Kodėl nurodomas aukų skaičius skiriasi, nepaaiškinama.

Vietos žiniasklaida citavo Talibano pareigūną, pranešusį, kad pirmadienio rytą vakariniame Kabulo priemiestyje taip pat įvyko sprogimas, tačiau žmonių aukų nėra.

Pastaruosius tris mėnesius po to, kai Talibanas užėmė valdžią, IS-K aktyviai veikia Džalalabade, Kundūze, Kandahare ir Kabule.

Praėjusį mėnesį ši grupuotė prisiėmė atsakomybę už mirtininko sprogdintojo išpuolį šiitų mečetėje Kandahare, per kurį žuvo mažiausiai 60 žmonių ir dar dešimtys buvo sužeisti.

Savaite anksčiau per kitą kruviną sprogdinimą mečetėje šiaurinėje Kundūzo provincijoje žuvo daugiau nei 60 žmonių. Atsakomybę už sprogdinimą taip pat prisiėmė IV-K.

Sekmadienį džihadistų judėjimas IV-K prisiėmė atsakomybę už mikroautobuso susprogdinimą Afganistano sostinėje Kabule. Šeštadienį sprogus mikroautobuse paslėptai bombai žuvo vietos žurnalistas ir dar bemaž du žmonės.

Džihadistai gyrėsi per sprogimą nužudę arba sužeidę „20 šiitų atskalūnų“.

Anksčiau šį mėnesį IV-K kovotojai atakavo sostinėje esančią Nacionalinę karinę ligoninę. Per išpuolį žuvo bent 19 žmonių, dar daugiau kaip 50 buvo sužeisti.

Grupuotė taip pat prisiėmė atsakomybę už keletą išpuolių Džalalabade, rytinės Nangarharo provincijos sostinėje, kur aktyviai veikia IV-K kovotojai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.