Indijos šiaurės rytuose nuo saugumo pajėgų ugnies žuvo 13 civilių

Indijos saugumo pajėgos šiaurės rytų Nagalando valstijoje nužudė 13 civilių, pirma šovusios į sunkvežimį, o vėliau apšaudžiusios minią, susirinkusią protestuoti prieš šį išpuolį, sekmadienį pranešė policija.

Indijos karys.<br>CHINE NOUVELLE/SIPA/Scanpix nuotr.
Indijos karys.<br>CHINE NOUVELLE/SIPA/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 5, 2021, 1:41 PM

„Padėtis visame Mono rajone dabar yra labai įtempta“, – pareiškė Nagalando policijos pareigūnas Sandeepas M. Tamgadge, kalbėjęs apie šeštadienį netoli sienos su Mianmaru įvykusį incidentą.

„Patvirtinta 13 žmonių mirtis, tarp jų yra ir vienas darbininkas ne iš Nagalando valstijos“, – pridūrė jis.

S. M. Tamgadge nurodė, kad šeši darbininkai žuvo grįždami į savo namus Otingo kaime, kai pateko į saugumo pajėgų jiems surengtą pasalą. Jų šeimų nariai vėliau ėmė ieškoti dingusių vyrų ir, radę jų palaikus, stojo į konfrontaciją su saugumo pajėgomis.

„Vėliau jie nuėjo prie vietinių saugumo pajėgų išsiaiškinti dėl mirusiųjų, – sakė S. M. Tamgadge. – Būtent ten ir kilo konfrontacija tarp dviejų pusių, saugumo pajėgos pradėjo šaudyti ir nušovė dar septynis žmones.“

Indijos kariuomenė išplatintame pareiškime nurodė, kad veiksmų ėmėsi remdamasi „patikimais žvalgybiniais duomenimis“ ir ieškodama tame regione veikiančių sukilėlių.

Kariuomenė taip pat pridūrė, kad per vėlesnį incidentą žuvo vienas saugumo pajėgų narys, o keli buvo sužeisti.

„Šis apgailestautino gyvybių praradimo atvejis yra tiriamas aukščiausiame lygyje ir bus imtasi tinkamų įstatymo numatytų veiksmų“, – nurodoma pareiškime.

Nagalando vyriausiasis ministras paragino žmones išlaikyti rimtį ir pranešė, kad atliekamas tyrimas.

„Apgailestautinas incidentas, privedęs prie civilių žūties prie Otingo, Mone, yra itin smerktinas, – tviteryje parašė jis. – Raginu visas puses išlaikyti rimtį.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.