Izraelio pajėgos per susirėmimą Vakarų Krante nukovė palestinietį

Izraelio pajėgos anksti pirmadienį per susirėmimą okupuoto Vakarų Kranto šiaurėje nukovė palestinietį, pranešė saugumo šaltiniai ir medikai.

Izraelio ir Palestinos vėliavos.<br>123rf nuotr.
Izraelio ir Palestinos vėliavos.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 13, 2021, 9:04 AM

Pasak palestiniečių šaltinių, žuvusysis yra 31 metų Jamilas al Kayyalas. Nurodoma, kad per susirėmimą Nabluso miesto Ras al Aino rajone kelios kulkos pataikė jam į galvą.

Izraelio policija informavo, kad specialiosios pajėgos padedant kariams Nabluse areštavo vieną įtariamąjį ir konfiskavo pusiau automatinį ginklą.

„Specialiosioms pajėgoms užbaigus savo operaciją ir pasitraukus iš jos vietos, riaušininkai iš nedidelio atstumo svaidė į jų narius sprogstamuosius užtaisus, – sakoma policijos pranešime. – Pajėgos atsakė ugnimi riaušininkų link ir, kaip atrodo, pataikė į vieną iš jų.“

Nors palestiniečių miestuose Vakarų Krante Izraelio pajėgos nėra dislokuotos, jos pagal saugumo poreikius ten vykdo reidus ir areštuoja įtariamuosius; dėl to kartais kyla susirėmimų.

Neskaitant aneksuotos Rytų Jeruzalės, Vakarų Krante įtvirtintose gyvenvietėse gyvena apie 475 tūkst. izraeliečių naujakurių. Vakarų Krante taip pat gyvena per 2,8 mln. palestiniečių.

Palestiniečiai Vakarų Krantą, kurį Izraelis užėmė per Šešių dienų karą 1967 metais, laiko savo būsimos valstybės dalimi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.