Sirijoje per rusų antskrydžius žuvo 11 džihadistų

Sirijos rytiniuose dykumų rajonuose per rusų antskrydžius žuvo 11 įtariamų džihadistų judėjimo „Islamo valstybė (IS) narių, ketvirtadienį pranešė viena padėtį šalyje stebinti organizacija.

Sirijos rytiniuose dykumų rajonuose per rusų antskrydžius žuvo 11 įtariamų džihadistų judėjimo „Islamo valstybė (IS) narių.<br>TASS/Scanpix nuotr.
Sirijos rytiniuose dykumų rajonuose per rusų antskrydžius žuvo 11 įtariamų džihadistų judėjimo „Islamo valstybė (IS) narių.<br>TASS/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-01-13 13:49

Prieš dešimtmetį prasidėjusio konflikto aukas skaičiuojanti nevyriausybinė organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR) informavo, kad per naktines atakas daugiausia buvo taikomasi į teritoriją tarp Palmyros ir Suchnos.

„Džihadistų organizacijos nariai šiame rajone slapstosi urvuose“, – nurodė SOHR vadovas Rami Abdel Rahmanas.

Jo duomenimis, per smūgius žuvo 11 IS kovotojų, dar apie 20 buvo sužeisti, kai kurie iš jų – sunkiai.

R. Abdel Rahmanas sakė nuo šių metų pradžios iš viso suskaičiavęs jau 229 rusų antskrydžius prieš taikinius Sirijos dykumoje.

Ketvirtadienį suduoti smūgiai buvo daugiausiai aukų pareikalavusios tokios atakos nuo lapkričio, kai SOHR pranešė apie 16 žuvusių džihadistų .

„Islamo valstybės“ paskelbtas „kalifatas“ kadaise driekėsi didžiulėse Sirijos ir Irako teritorijose, kuriose gyveno milijonai žmonių.

Po ilgos ir kruvinos kampanijos, kuriai vadovavo sirų ir irakiečių pajėgos, remtos Jungtinių Valstijų ir kitų galingųjų valstybių, džihadistai buvo galiausiai įveikti 2019 metų kovą.

Dauguma likusių IS kovotojų sugrįžo į savo slėptuves dykumose, iš kur tebepuldinėja Sirijos vyriausybės ir jos sąjungininkų pajėgas.

Manoma, kad grupuotė bando užsitikrinti finansavimo šaltinius per prekybą žmonėmis ir reketą, todėl stebėtojai perspėja, kad regione gali vėl suaktyvėti džihadistų veikla.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.