Sirijoje tęsiantis kautynėms po IS išpuolio prieš kalėjimą žuvo mažiausiai 120 žmonių

Sirijoje ketvirtą dieną tęsiantis kautynėms tarp JAV remiamų kurdų pajėgų ir grupuotės „Islamo valstybė“ (IS) kovotojų, kurios kilo po to, kai džihadistai atakavo vieną kalėjimą, kuriame buvo laikomi jų bendražygiai, jau žuvo mažiausiai 120 žmonių, sekmadienį pranešė viena padėtį šalyje stebinti organizacija.

AFP/Scanpix nuotr.
AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-01-23 10:22

Antpuolis prieš Gvairano kalėjimą šiauriniame Chasakos mieste yra viena reikšmingiausių IS atakų nuo džihadistų paskelbto „kalifato“ sutriuškinimo Sirijoje prieš beveik trejus metus.

Per susirėmimus „žuvo mažiausiai 77 IS nariai ir 39 kurdų kovotojai, įskaitant vidaus saugumo pajėgų narius, kalėjimo prižiūrėtojus ir antiteroristinių pajėgų narius“, pranešė Didžiojoje Britanijoje įsikūrusi nevyriausybinė organizacijos „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR).

Be to, organizacijos duomenimis, žuvo mažiausiai septyni civiliai.

SOHR duomenimis, kalėjimą, kuriame buvo laikoma apie 3,5 tūkst. įtariamų džihadistų grupuotės narių, įskaitant kai kuriuos jos lyderius, IS atakavo naktį iš ketvirtadienio į penktadienį.

Nuo tada šimtai kalintų džihadistų buvo vėl sučiupti, bet apie dešimt jų, kaip manoma, pabėgo, pranešė organizacija, gaunanti informacijos iš plataus šaltinių tinklo Sirijoje.

Karas Sirijoje prasidėjo 2011 metais, kai Damasko režimas pamėgino griežtomis priemonėmis numalšinti protestus prieš vyriausybę. Nuo to šalį apėmė daugiaplanis konfliktas, nusinešęs beveik pusę milijono žmonių gyvybių ir lėmęs didžiausius karo pabėgėlių srautus nuo Antrojo pasaulinio karo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.