Baltarusija teigia, kad Latvijos lėktuvas pažeidė jos oro erdvę, latviai tai neigia

Latvijos lėktuvas „An-2“ pažeidė Baltarusijos valstybės sieną ir 300 metrų įskrido į šalies teritorijos gilumą. Tai antradienį pranešė Baltarusijos valstybinis sienos apsaugos komitetas.

Lengvasis lėktuvas „An-2“.<br>Leonid Eremeychuk/Scanpix asociatyvi nuotr.
Lengvasis lėktuvas „An-2“.<br>Leonid Eremeychuk/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 8, 2022, 3:13 PM, atnaujinta Feb 8, 2022, 7:59 PM

„Vasario 8 d. rytą Baltarusijos pasieniečiai užfiksavo šalies oro erdvės pažeidimą iš Latvijos pusės. Lengvasis lėktuvas „An-2“ 300 metrų įskrido į Baltarusijos teritorijos gilumą ir, apskriejęs Urbanų pasienio punktą, grįžo į Latviją“, - sakoma žinybos pranešime.

Pasak Baltarusijos valstybinio sienos apsaugos komiteto atstovų, pastaraisiais mėnesiais tai jau ne pirmas atvejis, kai užsienio orlaiviai pažeidžia Baltarusijos sieną. Praėjusių metų gruodžio 4 d. į Baltarusijos oro erdvę buvo įskridęs Ukrainos sraigtasparnis, o šių metų sausio 24 d. – Ukrainos bepilotė skraidyklė.

Latvija pareiškė, kad jos lėktuvas nepažeidė Baltarusijos sienos

Latvijos lėktuvas „An-2“ nepažeidė Baltarusijos valstybės sienos. Tai antradenį pareiškė šalies Nacionalinių ginkluotųjų pajėgų (NGP) vado atstovė spaudai Sandra Bralė.

Pasak jos, dėl nelegalių migrantų antplūdžio iš Baltarusijos teritorijos Latvijos NGP padeda Valstybės sienos apsaugos tarnybai, ir antradienį netoli kaimyninės šalies sienos iš tiesų įvyko planuotas lėktuvo „An-2“ skrydis.

Bet informacija, gauta iš objektyvios kontrolės priemonių – lėktuvo GPS signalo duomenys, – rodo, kad Baltarusijos siena nebuvo pažeista, pabrėžė S. Bralė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.