Slovakijos prezidentė ratifikavo visuomenę įaudrinusią karinę sutartį su JAV Išplės du svarbius strateginius objektus

Tvyrant įtampai tarp Rusijos ir Ukrainos, Slovakijos prezidentė Zuzana Čaputova ratifikavo ginčytiną karinį susitarimą su JAV. Įvykdytos visos sąlygos, kad sutartis teisiškai įsigaliotų, trečiadienio vakarą Bratislavoje pranešė prezidentūra.

Tvyrant įtampai tarp Rusijos ir Ukrainos, Slovakijos prezidentė Zuzana Čaputova ratifikavo ginčytiną karinį susitarimą su JAV.<br> AP/Scanpix nuotr.
Tvyrant įtampai tarp Rusijos ir Ukrainos, Slovakijos prezidentė Zuzana Čaputova ratifikavo ginčytiną karinį susitarimą su JAV.<br> AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 10, 2022, 11:51 AM

Jau vasario 3 dieną JAV valstybės sekretorius Antony‘is Blinkenas ir Slovakijos gynybos ministras Jaroslavas Nadas Vašingtone pasirašė susitarimą. Jis leidžia JAV išplėsti du karinius oro uostus su Ukraina besiribojančioje šalyje.

Trečiadienį sutarčiai po audringų debatų pritarė parlamentas. Prie parlamento pastato protestavo tūkstančiai žmonių. Remiantis apklausa, aiški gyventojų dauguma yra prieš karinį susitarimą. Priešininkai rinko parašus surengti referendumą dėl sutarties.

Opozicinės partijos nedemokratiška skuba pavadino tai, kad prezidentė pasirašė susitarimą nelaukdama galimo referendumo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.