Ukrainos prezidentas V. Zelenskis skelbia karo padėtį, Rusija tikina, kad miestų nelies – taikinys kariniai objektai

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis ketvirtadienį ryte paskelbė visoje šalies teritorijoje karo padėtį.

V. Zelenskis.<br>SIPA/Scanpix nuotr.
V. Zelenskis.<br>SIPA/Scanpix nuotr.
Po to, kai Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pradėjo vykdyti karinę operaciją Rytų Ukrainoje, Kijeve automobiliai važiuoja link išvažiavimo iš miesto.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Po to, kai Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pradėjo vykdyti karinę operaciją Rytų Ukrainoje, Kijeve automobiliai važiuoja link išvažiavimo iš miesto.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2022-02-24 07:16, atnaujinta 2022-02-24 07:42

„Šiandien ryte [Rusijos] prezidentas [Vladimiras] Putinas paskelbė apie specialią karinę operaciją Donbase. Rusija sudavė smūgių mūsų karinei infrastruktūrai, mūsų pasieniečiams. Daugelyje Ukrainos miestų girdėjosi sprogimai. Įvedame karo padėtį visoje valstybės teritorijoje“, – paskelbė V. Zelenskis.

Vaizdo pareiškime, kurį socialiniame tinkle „Facebook“ paskelbė po V. Putino pareiškimo apie karinės operacijos Ukrainoje pradžią, V. Zelenskis paragino piliečius nepanikuoti ir pažadėjo pergalę.

„Iš jūsų reikia ramybės. Pagal galimybes likite namuose. Mes dirbame. Dirba visas Ukrainos saugumo ir gynybos sektorius. Be panikos, mes pasirengę viskam ir visus nugalėsime“, – sakė V. Zelenskis.

Jis pridūrė, kad „prieš minutę“ kalbėjosi su JAV prezidentu Joe Bidenu ir kad Amerika „pradeda telkti tarptautinę paramą“.

Baltieji rūmai vėlai trečiadienį Vašingtono laiku patvirtino, kad Rusijai pradėjus Ukrainos puolimą J. Bidenas pasikalbėjo su V. Zelenskiu. Atstovas nurodė, kad detalės bus paskelbtos vėliau.

Tuo tarpu ketvirtadienį Rusijos kariuomenė išplatino pareiškimą, kuriame teigiama, kad ji nesitaiko į Ukrainos miestus, nors vietoje dirbančios CNN komandos praneša apie sprogimus visoje šalyje.

„Rusijos ginkluotosios pajėgos nevykdo jokių raketų ar artilerijos smūgių Ukrainos miestams. Didelio tikslumo ginklai naikina karinę infrastruktūrą: Ukrainos ginkluotųjų pajėgų karinius aerodromus, aviaciją, priešlėktuvinės gynybos objektus, – rašoma pareiškime. – Civiliams gyventojams pavojus negresia“, – priduriama.

Vietoje dirbančios CNN grupės pranešė apie sprogimus visoje Ukrainoje – net ir už Donbaso regiono ribų, kur V. Putinas ketvirtadienį anksti ryte paskelbė apie „specialią karinę operaciją“.

Kijevo centre aidi oro pavojaus sirenos

Kijevo centre ketvirtadienį ryte aidėjo oro pavojaus sirenos, o Ukrainos pareigūnai pranešė, kad daugelis šalies miestų patiria Rusijos raketų ir artilerijos smūgius.

Kijeve žmonės puolė slėptis požeminėse metropoliteno stotyse, pranešė naujienų agentūros AFP korespondentai.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas anksti ketvirtadienį ryte paskelbė karinę operaciją Ukrainoje jos separatistams ginti ir provakarietiškai savo kaimynei „demilitarizuoti ir denacifikuoti“.

Prasidėjus Rusijos puolimui Ukrainoje, jos prezidentas Volodymyras Zelenskis paskelbė visoje šalies teritorijoje karo padėtį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.