A. Duda: Lenkija neperduos naikintuvų Ukrainai

Lenkijos prezidentas Andrzejus Duda antradienį pranešė, kad jo šalis neperduos karinių lėktuvų su Rusijos invazija kovojančiai Ukrainai, nes tai būtų laikoma „kariniu kišimusi“.

 A. Duda.<br>Imago images/Scanpix nuotr.
 A. Duda.<br>Imago images/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 1, 2022, 8:09 PM, atnaujinta Mar 1, 2022, 8:23 PM

A. Duda šią poziciją išsakė bendroje spaudos konferencijoje su NATO vadovu Jensu Stoltenbergu per vizitą Lenkijos Lasko oro pajėgų bazėje, kur dislokuoti NATO narių Lenkijos ir JAV naikintuvai F-15 ir F-16.

„Nesiunčiame savo lėktuvų, nes tai reikštų karinį kišimąsi į konfliktą“, – sakė A. Duda, paklaustas, ar Lenkija pasiųs lėktuvų kaimyninei šaliai, panašiai kaip jau yra pasiuntusi ginklų ir šaudmenų.

„NATO nėra šio konflikto šalis“, – aiškino prezidentas.

Vakarų šalių karinis aljansas pirmąkart pasiuntė dalį savo greitojo reagavimo pajėgų į savo rytinį sparną, atsakydamas į didėjantį susirūpinimą dėl Rusijos invazijos Ukrainoje.

Per vizitą Lenkijoje J. Stoltenbergas sakė, kad NATO „neketina siųsti karių į Ukrainą arba perkelti lėktuvų į Ukrainos oro erdvę“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.