JAV griežtai pasmerkė Šiaurės Korėjos raketos paleidimą

Jungtinės Valstijos ketvirtadienį pasmerkė Šiaurės Korėjos naujos tarpžemyninės raketos bandymą ir paragino pasaulį reikalauti Pchenjano atsakyti už Jungtinių Tautų Saugumo Tarybos rezoliucijų pažeidimus.

JAV griežtai pasmerkė Šiaurės Korėjos raketos paleidimą.<br>AFP/Scanpix asociatyvi nuotr.
JAV griežtai pasmerkė Šiaurės Korėjos raketos paleidimą.<br>AFP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 24, 2022, 1:37 PM

Baltųjų rūmų atstovės Jen Psaki pareiškime sakoma, kad Vašingtonas „griežtai smerkia Korėjos Liaudies Demokratinę Respubliką (Šiaurės Korėją) dėl ilgojo nuotolio balistinės raketos bandymo“.

„Šis paleidimas yra įžūlus daugelio JT Saugumo Tarybos rezoliucijų pažeidimas, be reikalo didina įtampą ir gali destabilizuoti saugumo situaciją regione“, – sakė atstovė.

Pareiškimas paskelbtas JAV prezidentui Joe Bidenui atvykus į NATO būstinę Briuselyje, kur jis dalyvaus viršūnių susitikimuose su transatlantiniais sąjungininkais, Didžiojo septyneto (G-7) valstybėmis ir ES.

„Kviečiame visas šalis patraukti KLDR atsakomybėn už tokius pažeidimus, taip pat raginame KLDR sėsti prie stalo rimtų derybų“, – priduriama pareiškime.

„Durys diplomatijai neužsidarė, tačiau Pchenjanas turi nedelsdamas nutraukti savo destabilizuojančius veiksmus“, – pabrėžė Baltieji rūmai.

Pietų Korėjos kariuomenė pranešė, kad reaguodama į bandymą paleido raketų iš sausumos, jūros ir oro.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.