Kinijai vėl skrieja kaltinimai: karo Ukrainoje išvakarėse surengė virtinę kibernetinių atakų

Kinija pradėjo kibernetines atakas prieš Ukrainos karinius ir branduolinius objektus prieš pat Rusijos invaziją, teigiama pranešime.

V. Putinas ir Xi Jinpingas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
V. Putinas ir Xi Jinpingas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 2, 2022, 2:55 PM

Jungtinės Karalystės (JK) vyriausybė patvirtino, kad Nacionalinis kibernetinio saugumo centras tiria kaltinimus, kuriuose teigiama, kad į daugiau nei 600 svetainių, įskaitant Ukrainos gynybos ministeriją, buvo tūkstančiai bandymų įsilaužti, puolimą koordinuojant Kinijos vyriausybei.

JK vyriausybės atstovas spaudai sakė: „Nacionalinis kibernetinio saugumo centras tiria šiuos įtarimus su mūsų tarptautiniais partneriais.“

Dienraštis „Times“ šią žinią paskelbė remdamasis gautomis žvalgybos atmintinėmis.

Ukrainos saugumo tarnyba tvirtina, kad Kinija iš anksto žinojo apie invaziją, nes bandymai įsilaužti prasidėjo dar nepasibaigus žiemos olimpinėms žaidynėms Pekine ir pasiekė aukščiausią tašką vasario 23 d., dieną prieš Rusijos įsiveržimą į savo kaimynę.

Taryba nurodė, kad kiti atakų taikiniai buvo pasienio gynybos pajėgos ir nacionalinis bankas. Nurodoma, kad bandymai buvo skirti pavogti duomenis ir ieškoti būdų, kaip sutrikdyti arba uždaryti gynybos ir civilinę infrastruktūrą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.