JK tiria pranešimus apie „Rusijos įsilaužimą“ į britų kariuomenės sistemas

Jungtinės Karalystės gynybos ministerija antradienį pranešė, kad tiria pranešimus apie Rusijos įsilaužimą į jos kompiuterių sistemas, kurio taikiniu tapo daugiau nei 100 karių naujokų.

JK tiria pranešimus apie „Rusijos įsilaužimą“ į britų kariuomenės sistemas.<br>123rf iliustr.
JK tiria pranešimus apie „Rusijos įsilaužimą“ į britų kariuomenės sistemas.<br>123rf iliustr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 26, 2022, 1:03 PM

Pasak laikraščio „The Daily Mail“, „nuogąstaujama, kad Rusijos agentas įvykdė“ šią kibernetinę ataką, siekdamas verbuoti naujokus „kaip potencialius britų armijos agentus“.

Ginkluotųjų pajėgų ministras Jamesas Heappey pripažino, kad incidentas „sudaro labai prastą įspūdį apie mūsų IT“ pajėgumus.

J. Heappey radijui LBC sakė, kad ministerija „nurodė skubiai peržiūrėti mūsų IT saugumą“.

„The Daily Mail“ duomenimis, Gynybos ministerija nustatė, kad buvo neteisėtai peržiūrėti 124 kandidatų į kariuomenę asmeniniai duomenys, „tačiau manoma, kad pavojus galėjo kilti dar šimtams“ piliečių.

Po incidento, įvykusio kovo viduryje, britų ginkluotosios pajėgos laikinai išjungė savo paraiškų teikimo internetinį portalą.

Apie ataką pranešta „Penkių akių“ dalijimosi žvalgybos informacija tinklui, vienijančiam Jungtines Valstijas, JK, Kanadą, Australiją ir Naująją Zelandiją, praėjusią savaitę įspėjus, kad Rusija pasiruošusi rengti galingus kibernetinius išpuolius prieš Ukrainą remiančias šalis.

Kai Maskva buvo priversta nukreipti savo puolimą nuo Kyjivo, Vakarų sąjungininkės pareiškė surinkusios žvalgybinės informacijos apie kibernetines atakas prieš Ukrainai ginklus tiekiančias NATO nares.

Prieš antradienį įvyksiantį Jungtinių Valstijų ir sąjungininkių susitikimą dėl tolesnio ginkluotės siuntimo į karo draskomą šalį rusų užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas įspėjo apie „realią“ Trečiojo pasaulinio karo grėsmę.

Tačiau J. Heappey atkirto, kad Rusijos skundai, kad jos invaziją išprovokavo NATO veiksmai, yra „visiška, visiška nesąmonė“.

„Sergejus Lavrovas taip pat galėtų pamąstyti, kad priežastis, dėl kurios dabar Ukrainoje vyksta karas, yra ta, kad Rusija peržengė suverenios šalies sienas ir pradėjo veržtis į jos teritoriją“, – televizijai „Sky News“ pareiškė britų ministras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.