Rusija pradėjo karines pratybas Baltijos regione tuo pat metu, kaip ir NATO

Rusija antradienį pradėjo Baltijos jūros laivyno pratybas, kurios vyksta tuo pat metu ir tame pat regione, kaip ir didelės NATO karinio jūrų laivyno pratybos.

Rusijos karo laivas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Rusijos karo laivas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 7, 2022, 3:02 PM

Jose dalyvauja daugiau kaip 20 laivų ir katerių, įskaitant korvetes, fregatas, raketų paleidimo įrenginius, eskadrinius minininkus ir desantinius laivus, pranešė „Interfax“, remdamasi Rusijos kariuomenės pranešimu.

Pratybose taip pat dalyvauja kovos su povandeniniais laivais lėktuvai Il-38 ir sraigtasparniai, sakoma pranešime, kuriame priduriama, kad manevrai buvo suplanuoti iš anksto.

Šiuo metu regione taip pat vyksta JAV vadovaujamos NATO karinio jūrų laivyno pratybos „Baltops 2022“, kuriose dalyvauja 45 laivai. Jos vyks iki mėnesio vidurio.

Rusijos karinis aktyvumas regione pastebimai išaugo. Gegužės pradžioje kariuomenė surengė dideles pratybas Rusijos Kaliningrado eksklave Baltijos šalyse. Jų metu buvo imituojami raketų „Iskander“ – branduolinį užtaisą galinčių nešti balistinių raketų, kurių veikimo nuotolis, kaip pranešama, siekia iki 500 km, – paleidimai.

Balandį Rusijos gynybos ministerija pradėjo kelias savaites trukusias pratybas, kuriomis buvo siekiama patikrinti jos Baltijos laivyno parengtį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.