Latvijos gynybos ministras: NATO turi sustiprinti buvimą Latvijoje

Latvių gynybos ministras Artis Pabrikas pareiškė, kad nepagrįsta Rusijos agresija prieš Ukrainą pakeitė saugumo situaciją regione, todėl Aljansas turi sustiprinti savo buvimą Latvijoje ir pereiti nuo atgrasymo prie gynybos politikos.

JAV gynybos sekretorius Lloydas su Estijos gynybos ministru Kalle Laanetu, Latvijos gynybos ministru Artimu Pabriku ir Lietuvos gynybos ministru Arvydu Anušausku NATO būstinėje Briuselyje.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
JAV gynybos sekretorius Lloydas su Estijos gynybos ministru Kalle Laanetu, Latvijos gynybos ministru Artimu Pabriku ir Lietuvos gynybos ministru Arvydu Anušausku NATO būstinėje Briuselyje.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-06-18 16:58, atnaujinta 2022-06-18 16:59

Taip jis kalbėjo šią savaitę vykusiame NATO gynybos ministrų susitikime Briuselyje.

Aiškindamas Rygos poziciją, A. Pabrikas pabrėžė, kad svarbu apsaugoti Latvijos teritoriją ir Baltijos šalių regioną „nuo pirmojo metro“, užsimindamas apie anksčiau išsakytus JAV prezidento Joe Bideno komentarus.

„Todėl Latvija dės visas pastangas, kad būtų remiamas didesnis sąjungininkų pajėgų buvimas Baltijos šalyse ir į kiekvieną iš jų vietoj dabartinio bataliono būtų atsiųstos bent brigados dydžio pajėgos“, – kalbėjo latvių ministras.

„Esame pasirengę pastatyti naują poligoną, kuriame būtų galima dislokuoti sąjungininkų pajėgas, taip pat svarstome galimybes padidinti karinį parengimą įgijusių Latvijos gyventojų skaičių“, – pabrėžė A. Pabrikas.

Gynybos ministras atskirai susitiko su JAV, Kanados, Danijos, Turkijos ir Albanijos gynybos ministrais, kad paaiškintų Latvijos poziciją ir paragintų Madrido aukščiausiojo lygio susitikime susitarti dėl didesnio praktinio Aljanso buvimo Baltijos šalyse.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.