Įspūdinga Ukrainos operacija Melitopolyje: per vieną naktį nukauta 200 Rusijos kareivių, 300 sužeisti, likę gyvi pabėgo į miškus

Per didelę ataką, pasak Melitopolio mero Ivano Fiodorovo, ukrainiečiai sunaikino rusų amunicijos sandėlius ir kareivines.

Karas Ukrainoje.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Karas Ukrainoje.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 7, 2022, 11:29 AM

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų daliniai okupuotame Melitopolyje vos per naktį sunaikino daugiau nei 200 Rusijos ginkluotųjų pajėgų karių. Šią informaciją paskelbė Kyjivo nekontroliuojamo miesto meras Ivanas Fiodorovas.

Pasak jo, naktį iš liepos 2 į 3 Ukrainos ginkluotųjų pajėgų daliniai smarkia ugnimi sunaikino vieną iš RF ginkluotųjų pajėgų karinių bazių, veikusių Melitopolyje.

Per apšaudymą, kaip pažymi Ivanas Fiodorovas, buvo likviduota daugiau nei 200 Rusijos karių, apie 300 buvo sužeisti ir sužeisti. Melitopolio meras tvirtina, kad karinė bazė po Ukrainos ginkluotųjų pajėgų ugnies ilgą laiką neveikė, o puolimo metu taip pat sunaikinti sandėliai su šaudmenimis, kuru bei tepalais. Sudegė ir okupantų kareivinės ir keli gretimi pastatai.

„Ligoninė mieste buvo visiškai perpildyta. Dauguma bendradarbių bijo eiti į darbą“, – tęsė Ivanas Fiodorovas ir pridūrė, kad po didžiulio apšaudymo Rusijos ginkluotosios pajėgos gabeno karinę techniką iš Melitopolio į miško juostas ir pačiame mieste liko dislokuoti 1000 rusų kariškių.

Be to, meras patvirtino, kad buvo susprogdintas tiltas, jungęs užimtą gyvenvietę su Tokmaku. Pasak jo, sabotažą vykdė Ukrainos partizanai, kurie bandė apriboti ginklų tiekimą į fronto liniją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.