R. T. Erdoganas: Turkija neturi ketinimų užgrobti kurias nors Sirijos teritorijas

Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas penktadienį pareiškė, kad jo šalis neturi ketinimų užgrobti kurias nors Sirijos teritorijas.

Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoğanas.<br>AP/Scanpix nuotr.
Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoğanas.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 19, 2022, 2:03 PM

Prezidentas tokius komentarus išsakė nepaisant to, kad Ankara suintensyvino savo atakas prieš kurdų pajėgas Sirijos šiaurėje. Ketvirtadienį Turkija surengė antskrydžius prieš Sirijos pasienio punktą, kurį saugo šios šalies vyriausybinės pajėgos – kaip pranešama, atakos metu žuvo 17 kovotojų. Vienos karo veiksmų stebėsenos organizacijos duomenimis, ataka pareikalavo ne tik kurdų, kurie saugo kai kuriuos Sirijos pasienio punktus, tačiau ir kelių sirų karių gyvybių.

Turkija teigė, kad taip reaguoja į smūgius prieš jos pačios pozicijas pasienyje, kurie nusinešė dvi gyvybes.

Penktadienį R. T. Erdoganas po vizito Ukrainoje, regis, mėgino numalšinti paaštrėjusią įtampą ir pareiškė: „Neturime ketinimų užgrobti kurias nors Sirijos teritorijas, nes Sirijos žmonės yra mūsų broliai“. Pasak jo, Sirijos režimas „privalo tai žinoti“.

R. T. Erdoganas Ukrainoje apsilankė praėjus dviem savaitėms po to, kai Sočyje susitiko su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu ir dvišalių derybų metu su Kremliaus šeimininku taip pat kalbėjosi apie Siriją. Turkijos prezidentas teigė pasakęs V. Putinui, kad nori glaudžiau bendarbiauti su Maskva šiauriniuose Sirijos regionuose, kur Ankara taikosi į kurdus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.