Atsakomybę dėl sprogimo prie Rusijos ambasados Kabule prisiėmė IS

Grupuotė „Islamo valstybė“ (IS) prisiėmė atsakomybę už pirmadienį prie Rusijos ambasados Afganistano sostinėje Kabule įvykdytą savižudžio sprogdintojo išpuolį.

​Grupuotė „Islamo valstybė“ (IS) prisiėmė atsakomybę už pirmadienį prie Rusijos ambasados Afganistano sostinėje Kabule įvykdytą savižudžio sprogdintojo išpuolį.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
​Grupuotė „Islamo valstybė“ (IS) prisiėmė atsakomybę už pirmadienį prie Rusijos ambasados Afganistano sostinėje Kabule įvykdytą savižudžio sprogdintojo išpuolį.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 6, 2022, 12:06 PM

Kaip teigiama grupuotės pareiškime, paskelbtame oficialiuose „Telegram“ kanaluose, savižudis sprogdintojas prasiskverbė pro Talibano apsaugą Kabule ir sugebėjo pasiekti Rusijos ambasados vartus, kur susisprogdino tarp ambasados darbuotojų ir vizų laukusių afganistaniečių.

Per išpuolį žuvo du Rusijos ambasados darbuotojai ir šeši kiti asmenys. Keli civiliai afganai buvo sužeisti.

Po išpuolio Rusijos ambasada Kabule sustabdė konsulinių paslaugų teikimą.

Talibanui grįžus į valdžią, IS sustiprino savo, kaip konkuruojančios grupuotės, pozicijas ir padidino kruvinų išpuolių skaičių Afganistane. Tačiau pirmadienio ataka buvo pirmoji prieš diplomatinę misiją nuo tada, kai Talibanas po chaotiško JAV vadovaujamų NATO pajėgų išvedimo praėjusiais metais vėl perėmė valdžią.

Nors nė viena šalis nėra pripažinusi Talibano faktinės vyriausybės, Rusija yra viena iš nedaugelio regiono šalių, palaikančių diplomatinius ryšius su Talibanu.

Savo pareiškime „Islamo valstybė“ nurodė, kad jos išpuolis prieš Rusiją surengtas praėjus kelioms dienoms po to, kai Talibano atstovas nuramino regiono šalis, taip pat ir Rusiją, kad jos gali nesibaiminti dėl IS grėsmės Afganistane.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.