V. Putinas apsilankė karinėse pratybose Rusijos Tolimuosiuose Rytuose

Prezidentas Vladimiras Putinas antradienį apsilankė didelio masto karinėse pratybose, kuriose dalyvauja Kinija ir kelios kitos Rusijai draugiškos šalys, vietos naujienų agentūroms pranešė Kremliaus atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas.

V.Putinas.<br>AP/Scanpix nuotr.
V.Putinas.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 6, 2022, 9:32 AM, atnaujinta Sep 6, 2022, 10:18 AM

V. Putinas Sergejevskio poligone susitiko su gynybos ministru Sergejumi Šoigu ir kariuomenės štabo viršininku Valerijumi Gerasimovu ir vėliau galėjo stebėti baigiamąjį karinių pratybų etapą, sakė D. Peskovas.

Karinės pratybos, pavadintos „Vostok-2022“, prasidėjo rugsėjo 1 dieną ir vyks iki rugsėjo 7 dienos keliuose poligonuose Rusijos Tolimuosiuose Rytuose ir vandenyse prie rytinės pakrantės.

Maskvos teigimu, pratybose dalyvauja daugiau kaip 50 tūkst. karių ir daugiau kaip 5 000 karinės technikos vienetų, įskaitant 140 orlaivių ir 60 laivų.

Pratybose dalyvauja kelios Rusijos kaimyninės šalys, taip pat Sirija, Indija ir pagrindinė sąjungininkė Kinija. Panašios pratybos paskutinį kartą buvo surengtos 2018 metais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.