Vakarų Krante per Izraelio reidą nušautas palestinietis

Izraelio kariams antradienį įžengus į okupuoto Vakarų Kranto miestą Džaniną sugriauti vieno užpuoliko namų, žuvo palestinietis, o dar 16 nukentėjo, pranešė palestiniečių Sveikatos apsaugos ministerija.

​Izraelio kariams antradienį įžengus į okupuoto Vakarų Kranto miestą Džaniną sugriauti vieno užpuoliko namų, žuvo palestinietis, o dar 16 nukentėjo, pranešė palestiniečių Sveikatos apsaugos ministerija.<br>AFP/Scanpix nuotr.
​Izraelio kariams antradienį įžengus į okupuoto Vakarų Kranto miestą Džaniną sugriauti vieno užpuoliko namų, žuvo palestinietis, o dar 16 nukentėjo, pranešė palestiniečių Sveikatos apsaugos ministerija.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 6, 2022, 10:06 AM

„Izraelio agresijos Džanine šiandien auštant rezultatas: į ligonines nugabenti 29 metų kankinys ir dar 16 žmonių, sužeistų kulkomis ir skeveldromis“, – nurodė ministerija.

Palestiniečių oficialioji naujienų agentūra WAFA žuvusįjį identifikavo kaip 29 metų Mohammedą Musą Mohammedą Sabaanehą.

Izraelio kariuomenė pranešė, kad naktį įžengė į Džaniną „siekdama nugriauti“ balandį Tel Avive aukų pareikalavusių šaudynių kaltininko namus.

Balandžio 7 dieną Raadas Hazemas judriame Tel Avivo Dizengoffo rajone, garsėjančiu naktiniu gyvenimu, nužudė tris izraeliečius, o po didžiulių gaudynių buvo nušautas.

Izraelis ieško tiek užpuoliko brolio Hamamo, tiek jųdviejų tėvo Fathi Hazemo.

Šaudynės Tel Avive buvo dalis išpuolių prieš izraeliečius bangos. Per šį smurto protrūkį užpuolikai, daugiausia palestiniečiai, žydų valstybės teritorijoje nukovė 19 žmonių. Dauguma aukų buvo Izraelio civiliai gyventojai, bet žuvo ir trys Izraelio arabų kilmės užpuolikai.

Žydų valstybė savo ruožtu pradėjo rengti naktinius reidus Vakarų Kranto miestuose ir gyvenvietėse. Pirmadienį ginkluotųjų pajėgų vadas generolas leitenantas Avivas Kohavi pranešė, kad per operacijas lig šiol sulaikyta „apie 1 500 ieškomų asmenų ir užkirstas kelias šimtams išpuolių“.

Jis pareiškė, kad Mahmoudo Abbaso vadovaujama Palestinos Autonomija „nepajėgi“ kontroliuoti tam tikrų Vakarų Kranto teritorijų.

Žmogaus teisių aktyvistai sako, kad Izraelio politika griauti įtariamų užpuolikų namus prilygsta kolektyvinei bausmei, nes dėl tokių veiksmų nekalti žmonės, įskaitant vaikus, gali likti be namų.

Tačiau Izraelis teigia, kad tokia praktika veiksmingai atgraso kai kuriuos palestiniečius nuo išpuolių.

Vakarų Krantą, kurį anksčiau kontroliavo Jordanija, Izraelis užėmė per 1967 metų Šešių dienų karą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.