Azerbaidžanas teigia Kalnų Karabache aptikęs masinę kapavietę

Azerbaidžanas trečiadienį pranešė, kad aptiko masinę kapavietę, kurioje palaidoti jo kariai, kuriems, kaip įtariama, Armėnijos separatistų pajėgos įvykdė egzekuciją dešimtajame dešimtmetyje per karą dėl ginčijamo Kalnų Karabacho regiono.

Armėnijos ir Azerbaidžiano konfliktas.<br>ZUMA Press/Scanpix nuotr.
Armėnijos ir Azerbaidžiano konfliktas.<br>ZUMA Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 5, 2022, 1:31 PM

„Pirmojo Karabacho karo metu kankintų ir nužudytų Azerbaidžano karių masinė kapavietė aptikta Edili kaime“, – trečiadienį tviteryje pranešė prezidento Ilhamo Alijevo patarėjas užsienio politikos klausimais Hikmetas Hadžijevas.

Jis sakė, kad „nuo (1990 metų) karo iki dabar dingo 4 000 Azerbaidžano karių ir civilių, o Armėnija atsisako atskleisti masinių kapaviečių vietas“.

Valstybinės karo belaisvių komisijos atstovas Namigas Efendijevas agentūrai AFP sakė, kad „nuo vasario mėnesio masinėje kapavietėje buvo aptikti 25 žmonių palaikai“. Baku apie tai paskelbė praėjus kelioms dienoms po to, kai Armėnija apkaltino Azerbaidžano karius karo nusikaltimais, įvykdytais per praėjusį mėnesį vykusius kruvinus susirėmimus pasienyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.