Šiaurės Korėja savo jūrų sienos su Pietų Korėja link paleido dar vieną artilerijos sviedinių salvę

Šiaurės Korėja savo jūrų sienos su Pietų Korėja link antradienį paleido dar vieną artilerijos sviedinių salvę.

​Šiaurės Korėja savo jūrų sienos su Pietų Korėja link antradienį paleido dar vieną artilerijos sviedinių salvę.<br>AFP/Scanpix nuotr.
​Šiaurės Korėja savo jūrų sienos su Pietų Korėja link antradienį paleido dar vieną artilerijos sviedinių salvę.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 6, 2022, 9:06 AM

Apie tai pranešė Pietų Korėjos naujienų agentūra „Yonhap“. Ji citavo Šiaurės Korėjos kariuomenės generalinį štabą, kuris pareiškė, kad tokiu būdu buvo siekiama pasiųsti „griežtą įspėjimą“ Seului ir JAV, neseniai surengusiems bendras karines pratybas.

Apie naujausius šūvius pranešta praėjus dienai po to, kai Pchenjanas ta pačia kryptimi paleido 130 artilerijos sviedinių.

Tai tik dar labiau pakurstė tarp abiejų kaimynių tvyrančią įtampą, kuri aštrėja nuo šių metų pradžios, kai Šiaurės Korėja pradėjo labai intensyvius ginkluotės bandymus. Pietų Korėja juos laiko provokacijomis ir būgštauja, kad taip Pchenjanas „repetuoja“ galimą invaziją. Neseniai pasigirdo perspėjimų, kad Šiaurės Korėja šiuo metu galimai rengiasi atlikti ir pirmąjį per penkerius metus atominės bombos bandymą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.