„Patriot“ sistemos iš Vokietijos Lenkijoje bus dislokuotos už 2–3 mėnesių, teigia gynybos viceministras

Intensyviai rengiamasi Vokietijos oro gynybos sistemą „Patriot“ dislokuoti tam skirtoje Lenkijos vietoje, penktadienį pranešė gynybos ministro pavaduotojas.

Oro gynybos sistemos „Patriot“.<br>ZUMA Press/Scanpix nuotr.
Oro gynybos sistemos „Patriot“.<br>ZUMA Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 23, 2022, 5:38 PM

Wojciechas Skurkiewiczius Lenkijos radijui „Radio One“ sakė, kad Vokietijos siūlomos oro gynybos sistemos „Patriot“ galėtų būti dislokuotos Lenkijos teritorijoje „kitų metų pradžioje“. Jis pridūrė: „Tai daugiausia dviejų ar trijų mėnesių klausimas“.

Patikrinimai vietoje ir Lenkijos bei Vokietijos karinių pareigūnų susitikimai jau įvyko Lenkijoje, pažymėjo W. Skurkiewiczius. „Ministro pirmininko pavaduotojas (taip pat gynybos ministras – PAP) Mariuszas Blaszczakas nuolat palaiko ryšį su Vokietijos gynybos ministre Christine Lambrecht ir jie kalbasi“, – sakė jis.

W. Skurkiewiczius pažymėjo, kad Lenkijos pusei svarbiausia, jog raketų baterijos būtų „susietos su Lenkijos gynybos sistema“, ir pridūrė, kad jis neįsivaizduoja, jog Vokietijos raketų komplektai veiktų nepriklausomai nuo Lenkijos ginkluotės.

Vokietijos vyriausybė pasiūlė Varšuvai JAV gamybos „Patriotus“ po to, kai praėjusį mėnesį Lenkijos rytuose nukrito paklydusi, kaip manoma, ukrainietiška raketa ir nusinešė dviejų žmonių gyvybes.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.