Talibanas: Kabule per sprogimą prie patikrinimo posto žuvo ar buvo sužeisti keli žmonės

Kabulo kariniame oro uoste sekmadienio rytą per bombos sprogimą netoli patikrinimo posto žuvo ar buvo sužeisti keli žmonės, pranešė Talibano pareigūnas.

​Kabulo kariniame oro uoste sekmadienio rytą per bombos sprogimą netoli patikrinimo posto žuvo ar buvo sužeisti keli žmonės, pranešė Talibano pareigūnas.<br>AP/Scanpix asociatyvi nuotr.
​Kabulo kariniame oro uoste sekmadienio rytą per bombos sprogimą netoli patikrinimo posto žuvo ar buvo sužeisti keli žmonės, pranešė Talibano pareigūnas.<br>AP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 1, 2023, 3:01 PM

Tai pirmasis 2023 metais kruvinas sprogdinimas Afganistane.

Atsakomybės už išpuolį kol kas niekas neprisiėmė, bet islamistų grupuotės „Islamo valstybė“ (IS) regioninis padalinys, žinomas kaip „Chorasano Islamo valstybė“ (IS-K), visoje šalyje intensyvino išpuolius po Talibano sugrįžimo į valdžią 2021 metais. Tarp jų taikinių buvo Talibano patruliai ir Afganistano šiitų mažumos nariai.

Karinis oro uostas yra maždaug 200 m atstumu nuo civilinio oro uosto, netoli Vidaus reikalų ministerijos, kur spalį per mirtininko išpuolį žuvo mažiausiai keturi žmonės.

Vidaus reikalų ministerijos atstovas Abdul Nafi Takoras sakė, kad per sekmadienio sprogimą žuvo ar buvo sužeisti keli žmonės. Tikslių skaičių ir aplinkybių jis nepateikė, tik sakė, kad detalės bus paskelbtos vėliau.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.