Izraelio kariai per reidą Vakarų Krante nušovė kelis palestiniečius

Izraelio kariuomenė pirmadienį pareiškė, kad per reidą Vakarų Kranto Jericho mieste nušovė kelis ginkluotus palestiniečius.

Izraelio kariai.<br>AFP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Izraelio kariai.<br>AFP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 6, 2023, 2:39 PM

Remiantis kariuomenės pranešimu, naujausio reido tikslas buvo sulaikyti du palestiniečius kovotojus, praėjusią savaitę pasprukusius į šį miestą po mėginimo surengti dar vieną išpuolį prieš izraeliečius civilius.

Kaip tvirtinama, sausio 28 d. du palestiniečių grupuotės „Hamas“ nariai vienoje izraeliečių gyvenvietėje netoli Jericho ketino užpulti restoraną. Anot Izraelio kariuomenės, šioje įstaigoje tuo metu buvo apie 30 civilių. Pranešime pažymima, kad atakai esą sukliudė užstrigęs ginklas.

Saugumo situacija Izraelyje ir palestiniečių teritorijose pastaruoju metu blogėja.

Sausio 27 d. palestinietis užpuolikas Rytų Jeruzalėje paleido šūvius šalia sinagogos, taip pražudydamas 7 civilius. Ši ataka buvo surengta praėjus dienai po to, kai Izraelio kariuomenė Dženino mieste įvykdė dar vieną mirtiną reidą, kuris pareikalavo 10 gyvybių.

Palestiniečių sveikatos apsaugos ministerijos duomenimis, nuo šių metų pradžios per susirėmimus ar savo pačių inicijuotas atakas jau žuvo mažiausiai 36 palestiniečiai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: Lietuva jau 20 metų ES – ką nuveikė atstovai EP?