JAV ir Pietų Korėja surengė bendras pratybas reaguodamos į Pchenjano raketą

Sekmadienį Jungtinės Valstijos ir Pietų Korėja surengė bendras oro pajėgų pratybas, reaguodamos į naujausią Šiaurės Korėjos raketos bandymą, pranešė gynybos ministerija Seule. Anot ministerijos, Pietų Korėjos oro erdvėje vykusiose pratybose dalyvavo JAV ilgojo nuotolio bombonešiai B-1B ir abiejų šalių naikintuvai.

JAV kariuomenė<br>Wikimedia commons
JAV kariuomenė<br>Wikimedia commons
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-02-19 20:11, atnaujinta 2023-02-19 20:12

Šios pratybos gali būti vertinamos kaip tiesioginė reakcija į šeštadienį Pchenjano paleistą tarpžemyninę balistinę raketą (ICBM).

Valstybinė naujienų agentūra KCNA pranešė, kad Šiaurės Korėja šeštadienio popietę iš Pchenjano oro uosto paleido tarpžemyninę balistinę raketą (ICBM) „Hwasong-15“.

Anot KCNA, raketa nuskrido 989 kilometrus ir skrido kiek daugiau nei valandą, „prieš tiksliai pataikydama į iš anksto nustatytą rajoną atviruose Korėjos Rytų jūros vandenyse“. Balistinė raketa „Hwasong-15“ pirmą kartą buvo išbandyta 2017 metais.

Pagal Jungtinių Tautų (JT) rezoliucijas Šiaurės Korėjai draudžiama bandyti bet kokio nuotolio balistines raketas, kuriose – atsižvelgiant į jų konstrukciją, – gali būti sumontuota ir branduolinė kovinė galvutė. Tai būtų pirmasis tokios raketos bandymas per daugiau nei mėnesį.

Penktadienį Šiaurės Korėja pagrasino imtis „beprecedenčių“ karinių veiksmų dėl Jungtinių Valstijų ir Pietų Korėjos planų kovo mėnesį surengti bendras karines pratybas.

Pietų Korėjos generalinis štabas apkaltino kaimyninę šalį „rimta provokacija“. Jungtinės Valstijos taip pat griežtai pasmerkė raketos bandymą.

Situacija Korėjos pusiasalyje šiuo metu yra labai įtempta. Branduolinį ginklą turinti Šiaurės Korėja per pastarąsias kelias savaites atliko seriją raketų bandymų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.