Šiaurės Korėja vėl paleido dvi balistines raketas

Šiaurės Korėja antradienio rytą iš savo vakarinės pakrantės paleido dvi trumpojo nuotolio balistines raketas Japonijos jūros link.

​Šiaurės Korėja antradienio rytą iš savo vakarinės pakrantės paleido dvi trumpojo nuotolio balistines raketas Japonijos jūros link.<br>AP/Scanpix nuotr.
​Šiaurės Korėja antradienio rytą iš savo vakarinės pakrantės paleido dvi trumpojo nuotolio balistines raketas Japonijos jūros link.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 14, 2023, 8:08 AM

Tai pranešė naujienų agentūra „Yonhap“, remdamasi Pietų Korėjos ginkluotųjų pajėgų Jungtiniu štabų viršininkų komitetu.

Jo duomenimis, paleidimai buvo užfiksuoti tarp 7 val. 41 min. ir 7 val. 51 min. ryto vietos laiku. Raketos nuskriejo apie 620 kilometrų.

Ankstesnį raketų bandymą Šiaurės Korėja atliko sekmadienį – ji teigė iš povandeninio laivo paleidusi dvi „strategines sparnuotąsias raketas“.

Pirmadienį Seulas ir Vašingtonas pradėjo 11 dienų truksiančias karines pratybas „Laisvės skydas“, kurias Pchenjanas tradiciškai smerkia kaip „agresyvaus karo prieš jį repeticiją“.

Šiaurės Korėjos balistinių raketų ir branduolinės ginkluotės kūrimo programas draudžia JT Saugumo Tarybos rezoliucijos. Tačiau Pchenjanas teigia, kad ginklų kūrimas yra būtinas siekiant duoti atkirtį Vašingtono ir jo sąjungininkų „priešiškai politikai“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.