Azerbaidžanas pranešė apie susišaudymą prie Armėnijos sienos ir Kalnų Karabache

Trečiadienį Azerbaidžanas apkaltino Armėniją apšaudžius jo kariuomenės pozicijas prie abiejų priešiškų Kaukazo valstybių sienos ir ginčijamame Kalnų Karabacho regione, dėl jo Baku ir Jerevanas kariavo du karus.

Armėnijos ministras pirmininkas Nikolas Pašinianas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Armėnijos ministras pirmininkas Nikolas Pašinianas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 15, 2023, 12:49 PM

Prieš dieną Armėnijos ministras pirmininkas Nikolas Pašinianas teigė telefonu kalbėjęsis su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu ir išdėstęs jam „problemas“, susijusias su Rusijos taikdarių veikla Kalnų Karabache, bei perspėjęs apie eskalavimą šiame daugiausia armėnų gyvenamame neramiame Azerbaidžano regione.

„Azerbaidžano armijos pozicijas pasienyje apšaudė Armėnijos pajėgos“, – trečiadienį pranešė Baku Gynybos ministerija. Apie aukas nepranešta.

Ministerija nurodė, kad Kalnų Karabache taip pat kilo susišaudymas „iš įvairaus kalibro šaunamųjų ginklų“ ir kad reaguodama Azerbaidžano kariuomenė „ėmėsi atitinkamų priemonių“.

Armėnijos gynybos ministerija šiuos pranešimus atmetė kaip „dezinformaciją“.

Abi šalys dešimtmečius ginčijasi dėl Kalnų Karabacho. Pastarąjį konfliktą 2020 m. laimėjo Azerbaidžanas, jis baigėsi dislokavus Maskvos pajėgas taikai palaikyti.

Vasario 20 d. Europos Sąjunga dislokavo išplėstinę stebėjimo misiją Armėnijos pasienio zonoje, tai rodo didesnį Vakarų įsitraukimą regione, Kremliaus laikomame Rusijos įtakos sfera.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.