Sirijos žiniasklaida: per Izraelio išpuolį sužeisti penki kariai

Per naujausią Izraelio oro antskrydį Sirijoje buvo sužeisti penki kariai, sekmadienį pranešė šalies valstybinė naujienų agentūra SANA, o Iranas pranešė, kad per ankstesnes atakas žuvo du Revoliucijos gvardijos karininkai.

Izraelio kariai.<br>AFP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Izraelio kariai.<br>AFP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-04-02 14:33

Per daugiau nei dešimtmetį trunkantį pilietinį karą Sirijoje Izraelis surengė šimtus antskrydžių Sirijos teritorijoje, daugiausia taikydamasis į Irano remiamas pajėgas ir Libano „Hezbollah“ kovotojus, taip pat į Sirijos kariuomenės pozicijas.

Pasak agentūros, Izraelis sudavė smūgį ankstyvą sekmadienio rytą netoli Sirijos vakaruose esančio Chomso miesto. Tai jau trečia ataka per pastarąsias dienas. Kovo 30 ir 31 d. naktimis buvo apšaudytas Damaskas.

„Priešas Izraelis surengė oro antpuolį... taikydamasis į pozicijas Chomso mieste ir jo provincijoje“, – remdamasi kariniu šaltiniu pranešė SANA.

Pasak SANA, Sirijos priešlėktuvinė gynyba perėmė kelias raketas, tačiau buvo sužeisti penki kariai ir pakenkta technikai.

Didžiojoje Britanijoje įsikūrusi karo stebėtojų organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“ teigė, kad smūgių taikiniais tapo kelios Sirijos vyriausybės pajėgų ir Iraną remiančių grupuočių karinės pozicijos.

Organizacija informavo, kad miestą sudrebino sprogimai, o viename mokslinių tyrimų centre kilo gaisras. Į atakos vietą vyko greitosios pagalbos automobiliai.

Stebėtojų vadovas Ramis Abdelis Rahmanas agentūrai AFP sakė, kad per smūgius buvo ne tik sužeisti penki Sirijos kariai, bet žuvo ir keli tyrimų centre buvę su Iranu siejami kovotojai.

„Buvo sunaikintas Libano „Hezbollah“ pajėgoms priklausantis ginklų sandėlis, esantis Dabos kariniame oro uoste, Chomso pietvakarinėje dalyje“, – pridūrė jis.

Sirijos karas prasidėjo 2011 m., kai taikių antivyriausybinių protestų brutalus malšinimas peraugo į ginkluotą konfliktą, į kurį įsitraukė užsienio šalys ir džihadistai visame pasaulyje.

Žuvusiųjų skaičius siekia jau apie 500 000, o maždaug pusė iki karo Sirijoje gyvenusių žmonių buvo priversti palikti savo namus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.