Vokietijos parlamento įgaliotinė įžvelgia naujų karių pritraukimo problemų

Vokietija turi sutelkti dėmesį į gynybos pajėgų personalo didinimą ir naujų gynybos resursų įsigijimą, sekmadienį pareiškė už ginkluotąsias pajėgas atsakinga Vokietijos parlamento įgaliotinė.

Vokietijos parlamento įgaliotinė įžvelgia naujų karių pritraukimo problemų.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Vokietijos parlamento įgaliotinė įžvelgia naujų karių pritraukimo problemų.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 2, 2023, 3:52 PM

Gynybos ministerija siekia, kad iki 2031 m. Bundesveras padidėtų nuo dabartinių 183 00 iki 203 000 karių“, – Eva Hogl teigė „Funke Media Group“.

„Manau, kad tai nepasiekiama“, – pareiškė ji, pabrėždama mažėjantį priimamų karių skaičių ir didelį naujokų išėjimo iš kariuomenės procentą. „Personalo iššūkis yra dar didesnis už gynybos resursų technikos įsigijimą“, – teigė parlamento įgaliotinė.

Viena iš pagrindinių problemų buvo tai, kad susidomėjusiam karine karjera potencialiam naujokui tekdavo ilgai laukti atsakymo iš Bundesvero karjeros centro.

E. Hogl kritika nuskambėjo tebesitęsiant diskusijoms dėl Vokietijos kariuomenės įrangos trūkumo, kurį išryškino Rusijos invazija į Ukrainą.

Gynybos pajėgų įgaliotinis užtikrina, kad būtų laikomasi karių teisių. Kariai gali tiesiogiai kreiptis į pareigūną, jei jaučia, kad su jais elgiamasi netinkamai. Įgaliotinis teikia metinę ataskaitą parlamentui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.