Izraelio kariai Vakarų Krante nušovė du palestiniečius

Izraelio kariai per reidą okupuotame Vakarų Krante pirmadienį nušovė du palestiniečius. Tai pranešė palestiniečių sveikatos ministerija.

​Izraelio kariai per reidą okupuotame Vakarų Krante pirmadienį nušovė du palestiniečius. Tai pranešė palestiniečių sveikatos ministerija.<br>Zuma Press/Scanpix nuotr.
​Izraelio kariai per reidą okupuotame Vakarų Krante pirmadienį nušovė du palestiniečius. Tai pranešė palestiniečių sveikatos ministerija.<br>Zuma Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 3, 2023, 12:30 PM

Kaip teigiama, incidentas įvyko Nabluso mieste. Ministerija trumpame pranešime kalbėjo apie du nušautus „kankinius“. Nepaisant to, žuvusiųjų tapatybės nebuvo atskleistos.

Izraelio kariuomenė nurodė, kad per šį reidą siekė sulaikyti du asmenis, susijusius su išpuoliu, kurio metu praėjusį mėnesį Vakarų Kranto Huvaros mieste šaunamuoju ginklu buvo sužeisti du Izraelio kariai. Kariuomenės tvirtinimu, per naujausią operaciją Izraelio pajėgas esą puolė ginkluoti užpuolikai, kuriems buvo duotas analogiškas atsakas. Anot kariuomenės pranešimo, buvo sulaikyti du žmonės.

Izraelio kariai pastaraisiais mėnesiais Nabluse jau yra surengę ne vieną reidą, čia iškilus grupuotei pavadinimu „Lion's Den“ – jos kovotojai kaltinami atakomis prieš Izraelio taikinius. „Lion's Den“ pirmadienį paviešino pranešimą, kuriame tvirtino, kad grupuotės nariai dalyvavo „priešinantis Nablusą šturmavusioms okupacinėms pajėgoms“.

Įtampa tarp Izraelio ir palestiniečių jau kurį laiką yra labai įtempta. Nuo metų pradžios dvišalis konfliktas pasiglemžė mažiausiai 90 palestiniečių, 15 izraeliečių ir vieno ukrainiečio gyvybes.

Izraelio okupacija Vakarų Krante tęsiasi nuo 1967 m.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.