Lenkija perdavė Ukrainai pirmuosius naikintuvus MiG-29

Lenkija užbaigė pirmųjų naikintuvų MiG-29 perdavimą Ukrainai.

​Lenkija užbaigė pirmųjų naikintuvų MiG-29 perdavimą Ukrainai.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
​Lenkija užbaigė pirmųjų naikintuvų MiG-29 perdavimą Ukrainai.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-04-03 12:28

„Keli MiG-29 jau pristatyti Ukrainai, jie jau padeda ukrainiečiams ginti šalį... Mano žiniomis, pirmosios [lėktuvų] partijos perdavimo procesas jau baigtas“, – radijo RMF24 eteryje sakė Lenkijos prezidento kanceliarijos Tarptautinės politikos biuro vadovas Marcinas Przydaczas.

Jis pažymėjo, kad per oficialų Ukrainos prezidento Volodymyro Zelenskio vizitą į Lenkiją balandžio 5 dieną „Ukrainos pusė, be jokios abejonės, prašys tolesnės paramos“.

Pasak M. Przydaczo, Varšuva perduoda Kyjivui posovietinius naikintuvus MiG-29, „kurie turėjo būti suremontuoti per 2–3 metus“. Vietoj to Lenkija perka modernius amerikietiškus lėktuvus F-35 ir kitą šiuolaikinę techniką bei ginkluotę.

Kaip jau buvo pranešta, Lenkija ir Slovakija planuoja perduoti Ukrainai iš viso 33 naikintuvus MiG-29: 20 iš jų Kyjivas turėtų gauti iš Varšuvos, o 13 – iš Bratislavos. Preliminariais duomenimis, šios šalys jau perdavė Ukrainai keturis MiG-29 lėktuvus.

Tuo pat metu Lenkija įsigijo 48 Pietų Korėjos gamybos lėktuvus FA-50. Iki šių metų pabaigos šaliai turėtų būti pristatyta 12 Pietų Korėjos karinių oro pajėgų naudojamos konfigūracijos orlaivių. Kiti 36 orlaiviai bus įrengti jau atsižvelgiant į papildomus Lenkijos poreikius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.