Įtampa Izraelyje: skelbia, kad numušė iš Libano paleistas raketas Atsakė tuo pačiu

Izraelio kariuomenė pranešė, kad perėmė iš Libano paleistą raketų ugnį kitą dieną po to, kai Izraelio policija dvi naktis iš eilės puolė palestiniečius Jeruzalės Al Aksos mečetėje.

Izraelio priešlėktuvinės gynybos sistemai „Geležinis kupolas“ perimant raketas, virš Gazos Ruožo matomos dūmų dėmės.<br> AFP/Scanpxi asociatyvi nuotr.
Izraelio priešlėktuvinės gynybos sistemai „Geležinis kupolas“ perimant raketas, virš Gazos Ruožo matomos dūmų dėmės.<br> AFP/Scanpxi asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 6, 2023, 5:24 PM

„Iš Libano į Izraelio teritoriją buvo paleista raketa, kuri buvo sėkmingai perimta“, – sakoma pirminiame armijos pareiškime ketvirtadienį – tai pirmoji raketa, paleista iš Libano nuo praėjusių metų balandžio mėn.

Įspėjamosios sirenos skambėjo Šlomio mieste ir Mošave Betzete Izraelio šiaurėje, pridūrė armija.

Antroji raketų ataka taip pat buvo surengta iš pietų Libano, o po to Izraelio artilerijos ugnis buvo nukreipta atgal per sieną, naujienų agentūrai „Reuters“ sakė du Libano saugumo šaltiniai.

Tačiau pranešama, kad raketas paleido palestiniečių grupuotės, o ne ginkluota Libano grupuotė „Hezbollah“.

„Hezbollah“ kontroliuoja saugumą Libano pietuose ir praeityje kariavo su Izraeliu. Palestiniečių pabėgėlių stovyklos ir ginkluotos grupuotės taip pat įsikūrusios pietų Libane.

Izraelio greitosios pagalbos tarnyba MDA pranešė, kad per raketų apšaudymą buvo sužeisti trys žmonės, tarp jų 19 metų vyras, sužeistas šrapnelio, kurio būklė yra lengva, ir 60 metų moteris, sužeista bėgdama į netoliese esančią slėptuvę. Dar keliems žmonėms buvo gydomas šokas, rašo „Al Jazeera“.

JT taikos palaikymo pajėgos Pietų Libane, vadinamos UNIFIL, savo pareiškime nurodė, kad iš Pietų Libano į Izraelį buvo "paleistos kelios raketos", o Izraelio kariuomenė informavo UNIFIL, kad reaguodama į tai įjungė savo gynybos sistemą "Geležinis kupolas" (angl. "Iron dome").

Taikos palaikymo pajėgų vadovas generolas majoras Aroldo Lazaro palaikė ryšius su Libano ir Izraelio valdžios institucijomis, sakoma pareiškime.

"Dabartinė padėtis yra itin rimta. UNIFIL ragina laikytis santūrumo ir vengti tolesnio eskalavimo", - priduriama jame.

Atsakydamas į raketų apšaudymą Izraelis smogė taikiniams pietų Libane, pranešė Libano nacionalinė naujienų agentūra, tačiau nepranešė apie jokias aukas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.