Šiaurės Korėjos žiniasklaida kalba apie branduolinio karo pavojų

Šiaurės Korėjos valstybinė žiniasklaida griežtai sukritikavo JAV karines pratybas su Azijos sąjungininkėmis ir kalbėjo apie gresiantį branduolinį karą.

​Šiaurės Korėjos žiniasklaida kalba apie branduolinio karo pavojų.<br>AFP/Scanpix nuotr.
​Šiaurės Korėjos žiniasklaida kalba apie branduolinio karo pavojų.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 6, 2023, 10:37 AM

Komentare teigiama, kad JAV, nepaisydamos Pchenjano perspėjimų, nuo metų pradžios kelis kartus vykdė „karo pratybas, planuodamos agresiją“. Pratybos „saugumo padėtį Korėjos pusiasalyje priartina prie branduolinio karo slenksčio“, sakoma straipsnyje, kurį naujienų agentūra KCNA priskyrė „tarptautinio saugumo analitikui“ Choe Ju Hyonui.

Šiuo metu aštrėja konfliktas su Šiaurės Korėja, kuriai dėl jos branduolinės programos taikomos tarptautinės sankcijos. Šalis nuo praėjusių metų padidino raketų, galinčių nešti ir branduolinius užtaisus, bandymų skaičių. JAV ir Pietų Korėja savo ruožtu vėl visa apimtimi atnaujino bendras karines pratybas.

Abi šalys atmeta Šiaurės Korėjos kaltinimus, kad jų manevrai skirti pasirengti puolimui. Diktatoriaus Kim Jong Uno valdoma Šiaurės Korėja praeityje Jungtinėms Valstijoms ir Pietų Korėjai dėl jų manevrų kelis kartus grasino branduoliniu smūgiu.

Šiaurės Korėjos komentatorius kritikavo ir Japonijos įtraukimą į pratybas. Pastarąjį kartą JAV jūrų ginkluotosios pajėgos surengė bendras treniruotes su Pietų Korėja ir Japonija, kaip atremti povandeninių laivų puolimą. Jose dalyvavo ir lėktuvnešis „USS Nimitz“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.