Švedija su partneriais pradės didžiausias per 25 metus karines pratybas

Švedijoje pirmadienį prasideda didžiausios per ketvirtį amžiaus šalyje karinės pratybos „Aurora 23“. Kaip praneša „Ukrinform“ su nuoroda į Švedijos ginkluotąsias pajėgas, pratybose kartu su partneriais, įskaitant Ukrainą, dalyvaus įvairių rūšių Švedijos pajėgos.

Švedijos pajėgų karinės pratybos.<br>AFP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Švedijos pajėgų karinės pratybos.<br>AFP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 17, 2023, 8:35 AM

Pratybų tikslas – sustiprinti Švedijos karių galimybes atremti ginkluotą šalies užpuolimą. Mokymai vyks ore, sausumoje ir jūroje daugelyje Švedijos vietų – daugiausia pietų Švedijoje, Gotlando saloje ir jos apylinkėse.

Pratybose dalyvaus daugiau nei 26 tūkst. karių iš 14 valstybių. Be Švedijos, jose dalyvaus JAV, Didžioji Britanija, Suomija, Lenkija, Norvegija, Estija, Latvija, Lietuva, Ukraina, Danija, Austrija, Vokietija ir Prancūzija.

„Mokymai yra geras būdas sustiprinti, pademonstruoti ir patikrinti mūsų karinius pajėgumus. Taigi, didelio masto ir ilgalaikių pratybų vykdymas yra raktas į stipresnės gynybos kūrimą“, – teigė Švedijos kariuomenės atstovai.

Mokymai baigsis gegužės mėnesį. Iš Švedijos pusės dalyvaus kariuomenė, karinis jūrų laivynas, oro pajėgos ir nacionalinė gvardija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.