Ketvirtadienį Sudane įsigaliojusios paliaubos vėl pažeistos

Ketvirtadienį Sudane įsigaliojusios paliaubos vėl sulaužytos. Pasak arabų TV stoties „Al Jazeera“, ketvirtadienio rytą būta oro antskrydžių ir smarkių šaudymų netoli prezidento rūmų sostinėje Chartume.

Sudanas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Sudanas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-05-04 11:27

Liudininkai tviteryje skelbė, kad artilerijos ugnis girdėjosi ir kaimyniniame Omdurmano mieste. Abiejų konflikto šalių sutartos paliaubos turi tęstis nuo gegužės 4 d. iki 11-osios.

Vis dėl to viltys, kad ugnies nutraukimo bus laikomasi, nebuvo didelės. Nuo mūšių pradžios prieš daugiau kaip tris savaites jau kelis kartus buvo susitarta dėl iki 72 valandų trukmės paliaubų, tačiau jos vis būdavo pažeidinėjamos.

Sudane de facto prezidentas Abdelas Fattahas al-Burhanas, padedamas šalies kariuomenės, kovoja dėl valdžios su savo pavaduotoju, generolu Mohamedu Hamdanu Daglu, kuris vadovauja sukarintomis pajėgoms RSF.

Abiem generolams nesutariant dėl valdžios padalijimo, kilo rietenos tarp abiejų stovyklų, kurios balandžio 15 d. peraugo į atvirus mūšius, 46 mln. gyventojų turinčią šalį įstūmusius į krizę.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.