Galiojant paliauboms, radikalūs palestiniečiai „netyčia“ paleido raketą į Izraelio teritoriją

Izraelis praneša, kad, nepaisant paliaubų, buvo apšaudytas iš Gazos Ruožo. Radikalūs palestiniečiai tikina, kad tai įvyko dėl „techninės klaidos“.

Gazos ruožas.<br>ZUMA Press/Scanpix asociatyvi nuotr.
Gazos ruožas.<br>ZUMA Press/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 15, 2023, 9:46 AM

Sekmadienį iš Gazos Ruožo buvo paleista raketa, nukritusi atvirame plote Izraelio teritorijoje, pranešė Izraelio kariuomenė. Aplinkinėse vietovėse sugaudė pavojaus sirenos. Pasak Izraelio žiniasklaidos, žmonės Aškelone ir aplink jį pasakojo girdėję sprogimus.

Duomenų apie galimas aukas kol kas nėra. Radikalūs palestiniečiai pareiškė, kad iš Gazos į Izraelį raketa paleista „netyčia“ – dėl techninės klaidos. Palestiniečiai patikino, kad laikosi paliaubų, kurios pasiektos tarpininkaujant Egiptui.

Izraelio pajėgos netrukus po to atakavo du radikalaus islamo judėjimo „Hamas“ karinius postus Gazos Ruože. Tai esą buvo reakcija į raketos paleidimą.

Po kelių smurto dienų šeštadienio vakarą tarp Izraelio ir radikalių palestiniečių Gazos Ruože įsigaliojo paliaubos.

Pastaroji smurto banga tarp Izraelio ir palestiniečių buvo kruviniausia nuo 2022 m. rugpjūčio. Vien tik nuo antradienio žuvo 35 žmonės – 34 palestiniečiai ir izraelietė.

Smurtas tarp konflikto šalių įsiplieskė antradienį, kai per Izraelio oro smūgius buvo nukauti trys aukšti radikalios palestiniečių organizacijos „Islamo džihadas“ nariai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.