Lenkijos kariuomenė perka artilerijos sviedinius

Lenkijos gynybos ministras pritarė dideliam Lenkijoje pagamintų artilerijos sviedinių pirkimui, tikimasi, kad tai padidins Lenkijos pramonės gamybinius pajėgumus ir padės mokyti Lenkijos karius.

Artilerijos sviediniai.<br>Reuters/Scanpix asociatyvi nuotr.
Artilerijos sviediniai.<br>Reuters/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-06-01 16:47

„Ką tik patvirtinau sutartį dėl Lenkijos ginkluotųjų pajėgų 155 mm artilerijos sviedinių užsakymo iš konsorciumo, kuriam vadovauja „Polska Grupa Zbrojeniowa“, – ketvirtadienį per spaudos konferenciją Gynybos ministerijoje sakė Mariuszas Blaszczakas.

„Susitarimas leidžia Lenkijos gynybos pramonei padidinti savo gamybos pajėgumus, – sakė ministras. – Šią amuniciją naudosime savo karių mokymui, tai sudarys rezervą Lenkijos kariuomenei, tačiau jei šie gamybos pajėgumai, o tuo esu tikras, per trumpą laiką padidės, galėsime ir eksportuoti šaudmenis“.

Gynybos ministras paaiškino, kodėl svarbu, kad Lenkijos gynybos pramonė gautų didelių šaudmenų kiekių užsakymus.

„Kasdien Ukrainoje sunaudojama dešimtys tūkstančių šaudmenų“, – sakė M. Blaszczakas. „Mūsų užsakymas susijęs su šimtais tūkstančių, tačiau galime kalbėti ir apie milijoną šaudmenų, kuriuos galėtų pagaminti Lenkijos gynybos pramonė“, – pridūrė ministras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.