K. Budanovas neigia Rusijos branduolinio smūgio galimybę: idiotų ten ne tiek jau daug

Nors Rusija grasina, ji nesmogs Ukrainai branduolinio smūgio. O taika Ukrainoje neįmanoma be strateginio Rusijos pralaimėjimo.

Kyrylas Budanovas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Kyrylas Budanovas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 21, 2023, 1:45 PM

Tai leidiniui „The Economist“ pareiškė Ukrainos gynybos ministerijos Vyriausiosios žvalgybos valdybos vadovas Kyrylas Budanovas, praneša portalas „rbc.ua“.

Pareigūnas pažymėjo, kad devynerius metus trunkantis Rusijos karas prieš Ukrainą leidžia realiai vertinti Maskvos grasinimus panaudoti branduolinį ginklą.

„Kaip žvalgybos vadovas sakau tiesiai, kad to nebus. Nepaisant viso mano priešiškumo Rusijai, idiotų jos vadovybėje ne tiek jau daug“, – teigė K. Budanovas.

Jo nuomone, taika Ukrainoje neįmanoma be strateginio Rusijos pralaimėjimo ir valdžios performatavimo.

„Arba visi pasitraukia iš karo vienu metu, arba viena šalis pralaimi, o kita laimi. Kitų variantų nėra“, – pabrėžė Ukrainos žvalgybos vadovas.

Portalas primena, kad Rusijos valdininkai ir pats prezidentas Vladimiras Putinas ne kartą grasino Ukrainai ir pasauliui branduoliniu ginklu. Dažnai branduolinių grasinimų griebiasi ir Rusijos saugumo tarybos vadovo pavaduotojas Dmitrijus Medvedevas.

Ukrainos žvalgyba teigia, kad Kremliaus pakalikų pareiškimai yra tik grasinimai, o Maskva nepasirengusi panaudoti branduolinio ginklo. Tačiau JAV prezidentas Joe Bidenas neseniai pavadino Rusijos branduolinės atakos grėsmę realia.

Be to, rusai Ukrainą šantažuoja ir kitais būdais. Neseniai K. Budanovas pareiškė, kad okupantai užminavo Zaporižios atominę elektrinę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.