Lenkija gavo pirmąją JAV gamybos tankų „Abrams“ partiją

Trečiadienį Lenkija gavo pirmąją JAV gamybos pažangių tankų „Abrams“ siuntą, pranešė gynybos ministras, dėl Rusijos karo Ukrainoje šalis didin karinius pajėgumus.

 „Abrams“ tankas.<br> AFP/Scanpix asociatyvi nuotr.
 „Abrams“ tankas.<br> AFP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 28, 2023, 4:56 PM

Varšuva užsakė iš JAV iš viso 366 tankus „Abrams“, pirmoji 14 tankų partija atkeliavo į Ščecino uostamiestį.

„Pirmieji tankai jau Lenkijos žemėje, tai svarbi diena Lenkijos kariuomenei“, – žurnalistams sakė Lenkijos gynybos ministras Mariuszas Blaszczakas. „Šiemet turėsime daugiau tankų ir jie sudarys tankų „Abrams“ batalioną“, – sakė ji. M. Blaszczakas gyrė amerikiečių „Abrams“ kaip „geriausius tankus pasaulyje“.

Lenkija sudarė su JAV 1,4 mlrd. dolerių vertės sandorį dėl 116 tankų M1A1 „Abrams“, anksčiau naudotų JAV jūrų pėstininkų korpuso, įsigijimo. Pernai Lenkija nusipirko dar 250 modernesnių M1A2 „Abrams“ tankų, juos tikimasi pristatyti 2024 m. pabaigoje.

„Ne kiekviena šalis gali turėti tokius tankus, Lenkija yra pirmoji, be JAV, turėsianti moderniausios versijos tankus „Abrams“, – pridūrė M. Blaszczakas.

Lenkija, NATO ir Europos Sąjungos narė bei ištikima Ukrainos sąjungininkė, sausį paskelbė, kad šiais metais gynybai ketina skirti 4 proc. savo bendrojo vidaus produkto. Varšuva pasirašė daugelį ginklų sandorių, įskaitant su JAV ir Pietų Korėja, iš šių šalių ji užsakė tankus K2 „Black Panther“ ir haubicas K9.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.